Na ‘prvenstvu Balkana’ u Čačku hrvatski karatisti osvojili osam medalja

Foto: fah

Hrvatski karatisti osvojili su osam medalja na 19. prvenstvu Balkana koje se proteklih dana održalo u Čačku pri čemu četiri zlatne medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatne medalje osvojili su Alessandra Hasani (-55 kg), Enes Garibović (-75 kg), Ivan Kvesić (-84 kg) i muška reprezentacija u borbama.

Alessandra Hasani je u finalu kategorije do 55 kg svladala je Dajanu Crnoglavac iz BiH sa 6-0. Enes Garibović u kategoriji do 75 kg u završnoj borbi nadvisio je Bugarina Stefana Petkova s 3-0. I u završnici kategorije do 84 kg Ivan Kvesić do titule je stigao finalnom pobjedom bez izgubljenog boda. Zlatnu medalju osvojio je pobijedivši Anesa Čonga iz BiH s 2-0.

Uspješna je bila i hrvatska muška vrsta u borbama (Garibović, Ivan i Anđelo Kvesić, Martinac, Mrvičić, Šurbek, Živković), u finalu su nadvisili Srbiju s 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončane medalje osvojili su Sara Siddiqui (-55 kg), Luka Kondić (-60 kg), te ženska reprezentacija u borbama (Čatlak, Hasani, Marić, Tubić) i katama (Jukić, Kiuk, Petrović).

Sudjelovalo je ukupno 302 natjecatelja iz 11 zemalja, a sa četiri zlata i isto toliko bronci na ljestvici osvajača odličja Hrvatska je zauzela drugo mjesto iza Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.