Prvi Hrvat na tronu nogometne Europe? Hoće li Luka Modrić ‘skinuti’ Cristiana Ronalda?

Foto: fah

Za nekoliko sati u Monte Carlu u Grimaldi Forumu održat će se, nažalost, bez hrvatskih predstavnika u ”bubnju”, ždrijeb Lige prvaka. Hrvate najviše zanima ono što slijedi nakon toga. Naime, poslije ždrijeba podijelit će se pojedinačne nagrade najboljim igračima Europe prošle sezone i to u nekoliko konkurencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Vatrenih, Luka Modrić, jedan je od glavnih pretendenata za dvije nagrade. Luka je u konkurenciji za najboljeg igrača Europe te ima doista realne šanse postati prvim Hrvatom kome je to uspjelo. Konkurenti su mu uvijek prisutni u tim izborima Cristiano Ronaldo, ali ove godine i Egipćanin Mo Salah, inače nogometaš engleskog Liverpoola.

Luka je, podsjetimo, i u konkurenciji za najboljeg veznog nogometaša Europe. I u borbi za spomenutu nagradu konkurencija je vrlo oštra, Toni Kroos, suigrač mu iz Reala ujedno i njemački reprezentativac te Belgijac Kevin De Bruyne, koji je kao i Luka briljirao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na kojem je Belgija osvojila broncu, Hrvatska srebro.

Po mnogima Hrvat je najveći favorit za prestižnu nagradu, iako neki favoriziraju i dalje Portugalca, Cristiana Ronalda. Mo Salah, objektivno gledajući, nema prevelike šanse u ovoj konkurenciji, a ni s reprezentacijom se na SP-u nije proslavio. Egipat je, naime, ispao u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.