Prvi put u povijesti Hrvatska ima osvajačicu Europa kupa: Eva Goluža ostvarila pobjede u veleslalomu i slalomu

Foto: fah

Prvi put u povijesti Hrvatska ima osvajačicu Europa kupa u skijanju za osobe s invaliditetom nakon što je Eva Goluža u švicarskom Veysonnazu ostvarila pobjede u veleslalomu i slalomu u konkurenciji slijepih i slabovidnih skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goluža je u četvrtak sa svojim vodičem Anom Žigman pobijedila u veleslalomu, a danas i u slalomu što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu u Europa kupu.

“Slavlje će pričekati. U iduća dva dana čekaju nas zadnje dvije utrke sezone, a zatim podvlačimo crtu. Analizirat ćemo što smo napravili i postavit ćemo nove ciljeve za iduću sezonu,” izjavila je presretna 16-godišnja odlična učenica drugog razreda zagrebačke opće gimnazije Tituš Brezovački.

Mlada skijašica je uoči završnice u Veysonnazu bila treća u ukupnom poretku, no s dvije pobjede probila se na vrh. Goluža je na koncu osvojila prvo mjesto sa 625 bodova, druga je Belgijanka Sana Eleonor sa 560 bodova, dok je treće mjesto pripalo Njemici Noemi Ewi Ristau sa 430 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i Lovru Dokića koji je u konkurenciji stojećih skijaša jučer u veleslalomu zauzeo 11. mjesto, a danas u slalomu je zauzeo 10. mjesto. Dino Sokolović i Damir Mizdrak nisu nastupili zbog ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.