Prvo SP otkako je karate dio olimpijske obitelji: Davor Cipek novi predsjednik Hrvatskog karate saveza

Foto: fah

Na Svjetskom prvenstvu u karateu, koje će se od 6. do 11. studenoga održati u Madridu nastupit će 24 hrvatskih reprezentativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to prvo SP otkako je karate dio olimpijske obitelji, budući da je taj sport u programu Olimpijskih igara u Tokiju za dvije godine. Svjetsko prvenstvo je također i dio opsežnog programa olimpijskih kvalifikacija koje će završiti predolimpijskim turnirom u Parizu početkom 2020. godine.
U Madridu se očekuje nastup više od tisuću sto seniora iz čak 140 zemalja.
Hrvatske boje na Svjetskom prvenstvu u katama branit će: Tomislav Stolar (pojedinačno), Ivan Ermenc (ekipno), Nikola Solomun (ekipno), Moreno Emanuelle Pinter (ekipno), Vlatka Kiuk (pojedinačno i ekipno), Sabina Petković (ekipno) i Nika Jukić (ekipno). U borbama će nastupiti: Kristijan Lacković (60kg), Dino Povrženić (67kg), Ivan Martinac (75kg i ekipno), Ivan Kvesić (84kg i ekipno), Anđelo Kvesić (+84kg i ekipno), Enes Garibović (ekipno), Ante Mrvičić (ekipno), Zvonimir Živković (ekipno), Stjepan Štimac (ekipno), Jelena Pehar (50kg), Alessandra Hasani (55kg i ekipno), Ana Lenard (61kg i ekipno), Ana Marija Križan (68kg), Ana Marija Bujas-Čelan (+68kg i ekipno) i Marina Barac (ekipno), dok će u parakarateu nastupiti Ivica Vuković i Miroslav Rakić.
Prva natjecanja počinju u utorak prijepodne borbama po kategorijama, a završavaju ekipnim finalima u sljedeću nedjelju poslijepodne.
Istodobno, nakon 23 godine vladavine Stjepana Čelana, uoči SP-a u Madridu na Skupštini Hrvatskog karate saveza za novog predsjednika izabran je dugogodišnji tajnik Saveza Davor Cipek. Cipek je dobio 131 glas članova Skupštine, a njegov protukandidat Mario Vučić 14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.