Pukla guma pri velikoj brzini, srećom bez posljedica: Dino Rađa na autocesti vozio 145 kilometara na sat!?

Foto: snimka zaslona

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, Dino Rađa i njegova supruga Viktorija doživjeli su veliku neugodnost vozeći se autocestom prema Šibeniku. Naime, kod vrlo velike brzine ( 145 kilometara na sat !? ) eksplodirala mu je guma na automobilu, srećom, član NBA Kuće slavnih zajedno sa suprugom prošao je neozlijeđen. Pitanje je ipak zašto je Rađa vozio 145 kilometara na sat ako je na našim autocestama maksimalno dozvoljena brzina 130 kilometara na sat?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možeš imat neznan kakvo auto ali kad ti se vida odluči napit krvi možeš se slikat. Na 145km/h na autoputu se raspala ka dinja s petog kata. Srića dobrog auta pa se nije pomaka”, napisao je Rađa te je pokazao na što sliči guma. Pucanje gume, čak i ako je auto vrhunski, kod tako velike brzine može biti opasno, pa i pogubno.

Podsjetimo na ograničenje brzine, a o čemu temeljito piše Središnji državni portal...

Na cesti izvan naselja vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od brzine dopuštene postavljenim prometnim znakom, a najviše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

130 km/h na autocestama
110 km/h na cestama namijenjenim isključivo za promet motornih vozila i brzoj cesti
90 km/h na ostalim cestama.

 

View this post on Instagram

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mozes imat neznan kakvo auto ali kad ti se vida odluci napit krvi mozes se slikat. Na 145km/h na autoputu se raspala ka dinja s petog kata. Srica dobrog auta pa se nije pomaka.

A post shared by Dino Rađa (@dinoradja_official) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.