U Puli svečani prijem za srebrnog Damira Burića, gradonačelnik mu dodijelio poslovni prostor

Foto: fah

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego u utorak su u Puli upriličili svečani prijem za vaterpolistu Damira Burića koji je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru s vaterpolskom reprezentacijom Hrvatske osvojio srebrnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Miletić kazao je kako mu je velika čast i zadovoljstvo što ima priliku još jednom primiti slavnog pulskog olimpijca koji je uspio osvojiti dvije olimpijske medalje, odnosno zlatnu prije četiri godine u Londonu, a sada srebrnu u Riju.

“Pula je još jednom pokazala koliko talenata posjeduje, kako u kulturi i privatnom sektoru, tako i u sportu, a velike uspjehe i vrijedan rad treba znati i nagraditi”, kazao je Miletić koji je Buriću u ime Grada Pule dodijelio poslovni prostor u središtu grada na korištenje bez naknade, kako bi Damiru olakšali i privatan život nakon završetka sportske karijere.

“Osim toga, siguran sam da će izgradnjom novog vaterpolskog bazena s čijom gradnjom uskoro počinjemo, mnogi naši mladi vaterpolisti krenuti Damirovim stopama uz adekvatne sportske uvjete”, naglasio je Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vaterpolski olimpijac Damir Burić zahvalio se na tome kazavši kako je proteklih mjeseci njegova obitelj bila ta koja je najviše patila zbog njegova odsustva, ali i kako iza svakog odricanja i žrtvovanja slijedi i nagrada, zbog koje se sve u životu isplatilo.

Istarski župan Valter Flego pridružio se čestitkama istaknuvši kako je upornost vrlina koja s predanim radom svakog čovjeka može dignuti u svjetske visine.

“Vjerujem da će Damir nastaviti sa sportskim uspjesima, možda čak i u Tokiju 2020. godine”, rekao je Flego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit kako vidi budućnost hrvatske vaterpolo reprezentacije Burić je odgovorio kako smatra da treba provesti proces pomlađivanja i stvaranja nove ekipe za budući olimpijski ciklus, a na kraju druženja s novinarima i službeno je potvrdio kako će karijeru nastaviti u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.