Put prema Milanu: Kamo će danas Ivan Rakitić?

Foto: fah

Dobar dio medija, kako stranih, tako i hrvatskih, gotovo na dnevnoj bazi širi, kako se pokazalo, što poluinformacije, što dezinformacije, glede Ivana Rakitića, koji je početkom ove sezone izgubio standardno mjesto u Barceloni. Jedan dan, prema pisanju ponajprije talijanskih i španjolskih medija, Rakitić je gotovo sigurno pojačanje Manchester Uniteda, drugi dan vide ga u Interu, a sada se pojavila vijest da je za hrvatskog nogometaša zainteresiran i Milan. Sve je manje izgledno da bi, s obzirom na okolnosti, Rakitić mogao ostati u Kataloniji, tako se već mjesecima nagađa, a bit će i sve intenzivnije kako se približava zimski prijelazni rok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon dolaska Frenkieja De Jonga Ivan Rakitić pao je u nemilost trenera Barce, zbog čega se i ponovno pokrenula priča oko odlaska hrvatskog igrača, dakako, prvi je uvjet da obje strane budu zadovoljne, iako je hrvatski veznjak izgubio standardno mjesto u Barceloni i dalje je njegova cijena impresivna. Ivan nije izgubio želju za borbom i ostankom u Barceloni, i dalje je uvjeren kako može igrati na razini na kakvoj smo ga vidjeli prošle godine na Svjetskom prvenstvu kada je hrvatska reprezentacije zahvaljujući i njemu osvojila povijesno srebro.

Prema pisanju talijanske Gazzetta dello Sport AC Milan našeg Zvonimira Bobana jedan je od nekoliko klubova koji se bori za Rakitićeve usluge. Vijeće dioničara spomenutog kluba, koji je i ove sezone daleko od borbe za naslov prvaka Italije, raspravljalo je o budućnosti Milana, šef kluba sa San Sira Ivan Gazidis kazao je da Milan neće biti previše aktivan u zimskom prijelaznom roku, no, dao je naslutiti da bi se mogli pojačati nekim iskusnijim igračima.  Rakitić u četvrtom desetljeću te je itekako iskusan, a ovakvom Milanu svakako bi bio velio pojačanje.

”Može se dogoditi da opet probamo s nekim, kao što smo svojedobno to učinili s Higuainom”, izjavio je Gazidis. Naravno, kao i uvijek, pa čak i kad je Milan u pitanju, problem su financije, naime, nije isključeno da klub, s obzirom na rezultate, ponudi nekim igračima manje ugovore od aktualnih, no, prodaje važnih igrača ipak ne bi trebalo biti. Osim, dakako, u slučaju ponude koja se ne može odbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadašnji prvi operativac kluba, i jedna od legendi hrvatskog nogometa, već spomenuti Zvonimir Boban, mogao bi imati značaju ulogu u dovođenju Rakitića, kao što je imao i prošlog ljeta kada je na San Siro stigao Ante Rebić iz Eintrachta.

Prema pisanju Gazzettte i Inter je pokazao zanimanje za Ivana Rakitića te bi takva činjenica mogla dovesti na neki način do utrke dva kluba glede dovođenje aktualnog veznjaka Barcelone. Naravno, do zimskog prijelaznog roka ima još dosta vremena, a postoji, doduše sve manja, mogućnost da se nešto u Barceloni promijeni i da na kraju Rakitić ostane u klubu u kojem je proveo ponajbolje godine svoje karijere. To je ujedno i najveća želja Rakitića,jednog dana završiti bogatu karijeru u katalonskom nogometni divu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.