Hoće li Hrvat biti suspendiran? Filip Hrgović želi Olimpijsko zlato, ali….

Foto: fah

Najbolji hrvatski boksač, osvajač olimpijske bronce, Filip Hrgović, želi osvojiti i Olimpijsko zlato u Tokiju iduće godine, no, pojavili su se problemi o kojima smo već pisali. Naime, Hrgović se neće moći dvije godine se boriti na WBC priredbama odluči li nastupiti na Olimpijskim igrama u Japanu. To je sada i službena informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne odnosi se, naravno, ovo samo na Hrgovića, naime, svakom profesionalnom boksaču koji se odluči nastupiti iduće godine na Olimpijskim igrama WBC, inače jedna od četiri najjače organizacije profesionalnog boksa, će udariti suspenziju. Naime, oni već dulje vrijeme tvrde kako su protiv ideje da se profesionalni boksači natječu na Olimpijskim igrama, sad su i službeno najavili sankcije:

“Kontroverzno je da se moćnim profesionalcima omogući da se bore i vjerojatno dominiraju nad amaterima mladićima, uz sav rizik od ozljeda i rušenja snova tih mladića. Borac koji je navikao boriti se četiri runde ima posve drugačije karakteristike od onoga koji se bori po 12 rundi, posve je drugačiji pristup amatera i profesionalaca. Naša je jedina briga zaštititi sportaše. I zato će posljedice za one koji odu na OI biti teške”, kazao je predsjednik WBC-a, Mauricio Sulaiman.

No, preostale tri velike organizacije svjetskog boksa WBA, IBF i WBO još uvijek ne prijete sankcijama, dok Europski boksački savez podržava WBC, a član tog saveza je i Hrvatski boksački savez, koji bi, analogno tome, ako se Hrgović odluči nastupiti na Olimpijskim igrama trebao pokrenuti suspenziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.