Rakitić s dva gola predvodio Barcelonu do pobjede

epa04986039 Ivan Rakitic (R) of FC Barcelona scores a goal against Sergei Chernik (C) of FC BATE Barcelona during the UEFA Champions League qualifying soccer match between FC BATE Borisov and FC Barcelona in Borisov, Belarus, 20 October 2015. EPA/TATYANA ZENKOVICH

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je junak u Barceloninoj pobjedi 2-0 protiv BATE Borisova u susretu trećeg kola E skupine nogometne Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je postigao oba gola za europske prvake, a posebno je bio lijep prvi pogodak u 48. minuti kada je opalio sa 20-tak metara i pogodio rašlje bjeloruskog sastava. Hrvatski veznjak upisao se u strijelce i u 64. minuti, a oba puta asistirao mu je Neymar. Barca je nastupila bez najboljeg igrača Lionela Messija koji je izvan stroja zbog ozljede.

U drugom susretu Bayer Leverkusen i Roma su odigrali ‘ludu’ utakmicu koja je završila 4-4. Hrvatski nogometaši Tin Jedvaj i Dario Krešić nisu nastupili za Romu. Roma je tako i dalje bez gostujuće pobjede u Ligi prvaka. Posljednji put je slavia u studenom 2015. protiv Basela (3-2).

Na ljestvici vodi Barcelona (7), ispred Bayera (4), BATE Borisova (3) i Rome (2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini G Dynamo Kijev i Chelsea su odigrali bez golova. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za domaći sastav. U drugom dvoboju Porto je rutinski stigao do bodova protiv Maccabi Tel Aviv pobijedivši 2-0.

U skupina H Zenit je pobijedio Lyon 3-1 i trećom pobjedom praktički osigurao prolaz. Zenit do sada nikada nije dobio prve dvije utakmice u LP, a ove sezone je upisa tri pobjede u prva tri kola.

U drugom susretu Valencia je pobijedila Gent 2-1. Na ljestvici vodi Zenit (9), ispred Valencije (6), te Lyona (1) i Genta (1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.