Rakitić se prisjetio srebra na SP-u, dočeka, a komentirao je i Luku Modrića

Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je opširan intervju za FIFA-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je neopisivo kad sam došao u Barcelonu 2014. godine. Osjećat ću se dijelom te velike obitelji do kraja života. Bio sam oduševljen kad sam ušao u svlačionicu i vidio sve zvijezde. Uživao sam igrati s njima, blizak sam s Andresom, puno razgovaramo. Zahvalan sam zbog tih šest godina, rekao je Rakitić te se osvrnuo na Messija”, rekao je Rakitić.

“On je sto posto u nogometu. Nema veze tko si, ali jednostavno moraš uživati kad ga gledaš kako igra nogomet. On je na drugoj razini. S poštovanjem prema svima, ali on je broj jedan. Želio bih mu reći – “Hvala na svemu Leo, nikad nećeš znati koliko mi je značilo što sam igrao uz tebe, istaknuo je.

Prisjetio se osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nemoguće je izdvojiti jedno sjećanje. Svaki dan je bio poseban, atmosfera u momčadi, prijateljstvo, sve je bilo nevjerojatno. Radili smo jako, dali sve od sebe… Poraz u finalu je bio težak, ali i najveća pobjeda, dobili smo ljubav iz Hrvatske i cijelog svijeta. Najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa”, rekao je Rakitić.

Doček nikad neće zaboraviti.

“Četiri milijuna Hrvata, za mene, je bolje od 100 milijuna druge nacionalnosti. Trebali ste vidjeti kad smo došli u Zagreb – bilo je nevjerojatno. Ti svi ljudi…Bilo je ludo, ludo. Kad smo došli, rekli su nam ćemo se voziti sat i pol u autobusu do Trga. Trebalo nam je sedam sati! Bilo je sve prepuno ljudi. Osjetiti tu ljubav, jedan od najboljih trenutaka u mom životu. Nikad neće zaboraviti”, rekao je Rakitić naglasivši da mu je odluka o umirovljenju od Vatrenih najteža u životu, ali sada je bio pravi trenutak jer dolaze i mladi koji zaslužuju šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Luki Modriću govori samo biranim riječima.

“Najbolja stvar koja se dogodila Hrvatskoj. On mi je kao stariji brat, 13 godina smo igrali za reprezentaciju, puno puta se borili u El Clasicu… Nevjerojatna stvar za Hrvatsku da smo imali dva igrača u najvećem svjetskom derbiju. Bio sam emotivan kad je dobio nagradu za najboljeg igrača svijeta. On savršeno prezentira Hrvatsku diljem svijeta i zbog njega sam ponosan što sam Hrvat”, zaključio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.