Rapsodija Vatrenih u Kairu pokazala je zašto je Rijeka prvi kandidat za naslov prvaka

Foto: fah

I dok se na Veliku subotu u Splitu, na Poljudu, igra veliki derbi Hajduka i Dinama vodeća Rijeka gostuje kod Rudeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilika kakva se ne bi smjela propustiti

Klub s Rujevice, koji je u sjajnoj situaciji osam kola do kraja prvenstva, s četiri boda ispred Hajduka, odlazi kod posljednje momčadi lige po ”sigurne” bodove. Imperativ pobjede ne treba posebno naglašavati tim prije što će na Poljudu netko od upornih pratitelja ostati bez bodova, a možda, u slučaju remija, i oba.

Dakle, Rijela čvrsto drži sve u svojim nogama uoči nastavka sezone koja je privremeno prekinuta zbog reprezentativne stanke. Kad smo kod reprezentacije za igrače Rijeke nije bilo odmora. Naime, Labrović, Marko Pjaca i Marco Pašalić igrali u finalu turnira u Kairu protiv Egipta utakmicu u kojoj su Vatreni pokazali sav svoj neuništivi talent. Kao da je Hrvata 200 milijuna, a ne kao da svakim danom Hrvatska demogfarski sve tone. Hrvata je, nažalost, sve manje, no talent ostaje. Kad ”zapne” u domovini uskoči dijaspora.

Sjajan povratak Marka Pjace

Posebno se istaknuo povratnik u Vatreni tabor, Marko Pjaca, mediji su prepuni hvale na račun igrača kojem je karijera jedno vrijeme bila preinuta zbog teške ozljede. Tada je sve izgledalo, sumorno, sivo, potpuno izgubljeno. Srećom, upornost se isplatila, nije bilo lako, posudbe, nove ozljede, na kraju HNL i povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekrasno je bilo vidjeti kako danas Pjaca igra. kako se kreće, mijenja smijer, bez straha ulazi u duele. Nema sumnje, Pjaca je možda i najveći dobitak egipatske turneje Zlatka Dalića. Hrvatska konačno na lijevoj strani ima igrača koji koliko toliko može zamijeniti jednog od najboljih nogometaša Hrvatske svih vremena Ivana Perišića. Perišić to doista i jeste, jedan je od dva hrvatska igrača (Mandžukić je drugi) koji je zabio gol u finalu Svjetskog prvenstva ikada. Pitanje kome će to i kada ponovno uspjeti?  Drugim riječima, Perišića je jako teško zamijeniti.Naravno, ne treba Perišića olako otpisivati, do Eura tri su mjeseca, još ima vremena, a Dalić sad ima i Pjacu. Drugim riječima, povratak Ivana Perišića ne bi se trebao forisirati.

U ovom trenutku Rijeka je prvi favorit za titulu

Sve ovo navodimo kako bi se pokazalo koliko je Rijeka ozbiljan kandidat za naslov prvaka. Naime, sve donedavno Rijeku su mnogi podcijenjivali, pa i većina medija, sve je bilo usredotočeno na dvoboj ”epski” Hajduka i Dinama.

Rijeka je marljivo skupljala bodove, pobjeđivala, pa i na Poljudu u derbiju, zasluženo je tu gdje je danas. Na vodećoj poziciji ljestvice Prve hrvatske nogometne lige, s četiri boda prednosti ispred Hajduka. Ukratko, a s obzirom na igrače, Rijela predvođena karizmatičnim trenerom Željkom Sopićem, ne može danas pobjeći od činjenice da je prvi favorit za titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frizura trenera Rijeke

Prije nekoliko dana, kad smo već spomenuli Sopića, pojavila su se nagađanja kako trenera Rijeka traži škotski Aberdeen. Rijeka je bez dvojbe daleko jači klub od Aberdeena. U slučaju osvajanja naslova, a onda i ponekog pojačanja, uz kadar koji se već nalazi na Rujevici, Rijeci i Sopiću otvara se europska perspektiva. Tri su opcije, Liga prvaka, Europska liga, na kraju krajeva i Konferencijska liga.

Tada će i ponude biti drugačije, ozbiljnije, U svom je stilu komentirao trener vodeće momčadi HNL-a nagađanja koja dolaze iz Škotske.

”Tamo stalno pada kiša, a to nikako nije dobro za moju frizuru”, rekao je Sopić,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za frizuru spomenutog trenera blagotovorno bi djelovalo osvajanje naslova prvaka države, drugog u povijesti kluba s Rujevice. Podsjetimo, Rijeka je prvi i jedini naslov osvojila 2017. godine pod vodstvom slovenskog stručnjaka Matjaža Keka. Tada su Riječani uzeli posve zasluženo dvostruku krunu.

I ovog puta su u igri za oba trofeja. Nakon Rudeša Riječani gostuju kod vrlo nezogdne Lokomotive u polufinalu Kupa. Lokomotiva je ove sezone skinula skalp i Dinamu i Hajduku, dok je ne tako davno uvjerljivo poražena na Rujevici. Daleko bi to teži izazov za Riječane mogao biti od gostovanja kod ”fenjeraša” HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.