Rasprodaja na Maksimiru: Hoće li Dinamo u idućim mjesecima potpuno promijeniti momčad?

Foto: fah

Iako je mladi Joško Gvardiol u katastrofalnoj formi, a što je pokazala utakmica u Budimpešti, kada je Dinamo ispao iz Lige prvaka, činjenica da ga je prvak Hrvatske prema svemu sudeći prodao jasno svjedoči o ambicijama tog kluba za predstojeće razdoblje. Dinamo rastače svoju kvalitetu i od Dinama kakvog je vodio Nenad Bjelica prošle jeseni ostat će tek kvake na vratima maksimirskih salona. Dakako, dobrim dijelom Modre na takav potez tjera nužda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispadanje iz Lige prvaka, čak i prije play offa, a bez da se postavilo pitanje odgovornosti trenera Zorana Mamića, težak je udarac za blagajnu Dinama, o ambicijama da i ne govorimo, čak i ako se Modri probiju do grupne faze Europske lige, a što s obzirom na protivnika nije nemoguća misija.

No, vratimo se rasprodaji, kako su u izlogu gotovo svi, pa tako i Joško Gvardiol, jasno je što slijedi. Najprije 18.godišnji Gvardiol je pred izlaznim vratima, uskoro će potpisati za RB Leipzig za koji igra Španjolac Dani Olmo, bivši igrač Dinama.  Utvrđuju se detalji vezani uz transfer, no kako je odšteta za igrača dogovorena tako, vjeruje se, problema ne bi smjelo biti.

Naime, mladi Dinamovac će u RB Leipzig otići u transferu koju je težak 16 milijuna eura fiksne odštete. Međutim, kako stvari stoje mladi će nogometaš ostati na Maksimiru najmanje do zimskog prijelaznog roka te bi ga jedan od boljih njemačkih klubova otkupio tek u siječnju.  Mladog Hrvata čeka petogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih dana govorilo se o odlasku još jednog mladog nogometaša Dinama, Antonia Marina. Emir Dilaver navodno odlazi u Rizespor kod Stjepana Tomasa, a bio je u eri Nenada Bjelice standardan stup plave obrane, dakle, ide u Tursku.  Ponuda, dakako, ne manjka ni za sjajnog vratara Modrih Dominika Livakovića. Iako na Maksimir još nije stigla službena ponuda francuskog prvoligaša, Rennesa,  za golmana Dominika Livakovića spominjala se ponuda od deset milijuna eura. Dojam je da je Livaković ipak kvaliteta koja može i puno bolje od Rennesa.

Pitanje je trenutka kad će se u izlogu naći mjesta za Brunu Petkovića, Mislava Oršića, pa čak i Lovru Majera, Luku Ivanušeca te neke druge Dinamove dragulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.