”Rasulo” u Hajduku? Odlaze ljudi, jedan za drugim,, no, ostaju oni koji su već trebali otići i koji su najodgovorniji za agoniju kluba?

Foto: fah

Nakon dva uzastopna poraza od Gorice, od kojih je puno bolniji onaj u Kupu, u Hajduku, barem tako pišu pojedini mediji, vlada rasulo. Naravno, ako uopće rasulo može vladati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni su čelnici kluba da je san o naslovu trajao dva tjedna, taman koliko je bilo potrebno da u Velikoj Gorici izgube dvije utakmice koje su ih zbacile s prvog mjesta, ostavile bez šanse da se bore za trofej u Kupu. Kako sada daleko izgleda zaslužena pobjeda protiv Dinama u derbiju pred 30 000 gledatelja i euforija koja je tih dana tresla Split, a prošlo je tek nekoliko mjeseci. Splitu treba takav Hajduk, takva atmosfera. Pokušajte zamisliti kako bi Split proslavio eventualni naslov prvaka…

No, daleko je od toga. Ljudi napuštaju klub, ostaju oni koji su otići davno trebali…

Naime, Saša Bjelanović više nije sportski direktor Hajduka, oko osamnaest mjeseci obavljao je dužnost sportskog direktora kluba, doveo osamnaest igrača u klub, rezultati su izostali. Hajduk je, između ostaloga, na startu ove sezone doživio povijesnu blamažu od Gzire na Poljudu. Iako je Bjelanović u Hajduku odradio četiri prijelazna roka može se govoriti uglavnom o promašajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odlasku je svima zahvalio…

“Hvala svim suradnicima, radnoj zajednici i navijačima Hajduka. Funkcija koju sam obavljao u proteklom razdoblju bila je iznimno odgovorna i zahtjevna. Hvala Klubu na povjerenju koje mi je pružio, ali smatram da je došlo vrijeme za rastanak. Ostajem vjerni navijač, Hajduku želim svu sreću u nastavku sezone, kao i svome nasljedniku”, kazao je sad već bivši sportski direktor Hajduka.

Oglasio se i predsjednik Marin Brbić i govorio o prijelaznom roku, kadrovskom jačanju kluba . na svim razinama!? Hajduku je ipak možda potrebnije jačanje igračkog kadra, igrači i trener ispadaju glavni krivci, iako to definitivno nisu, ne u slučaju današnjeg Hajduka. Naime, svaki igrač na terenu može dati sve od sebe, ali od toga više ne, i ako to nije dovoljno onda znači kako ni kvalitete nema za sam vrh HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U okviru razgovora o daljnjem kadrovskom jačanju Kluba na svim razinama, od igrača pa do Uprave, sportski direktor je stavio svoj mandat na raspolaganje, a ja sam mu se na koncu iskreno zahvalio na dosadašnjoj suradnji. Imamo dobru momčad, ali prostora za poboljšanje i daljnji napredak, uključujući i ulazne i izlazne transfere, uvijek ima. Budući da nam uskoro predstoji zimski prijelazni rok, usuglasili smo se da je najbolje da novi sportski direktor predstavi novu sportsku politiku koja će biti provedena u skladu s klupskom. Želeći ostaviti dovoljno vremena za odabir novog kandidata, a potom i dovoljno vremena novom sportskom direktoru za pripremu prijelaznog roka, odlučili smo se za okončanje dosadašnje suradnje”, rekao je predsjednik Marin Brbić.

Kako dalje?

“U ovom trenutku imamo nekoliko otvorenih opcija za novog voditelja sportskog segmenta, a po usklađenju planova kandidata s planovima Kluba i okončanju razgovara, uslijedit će imenovanje, o čemu ćemo, naravno, i obavijestiti javnost. Svjesni smo da nemamo baš puno vremena, ali nećemo srljati jer najvažnije je odabrati kandidata koji će se pokazati kao najbolje rješenje za Klub, kao što je i odabir Bore Primorca za voditelja Akademije…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon Jakobušića otišao je i Bjelanović, u Hajduku je puno odlazaka u posljednje vrijeme, no, odlaze li zaista oni koji su najviše odgovorni za agoniju splitskog kluba koja traje sad već godinama?

Kada dome dodamo činjenicu kako je i sudbina trenera Hajduka, Damira Burića, neizvjesna i da bi on mogao postati bivši ako se sutra na Poljudu izgubi od Osijeka, vrlo brzo dobijemo uvid u stvarno stanje u klubu. Burić je već drugi trener ove sezone na Hajdukovoj klupi.

U novu sezonu Hajduk je krenuo s ambicijama za osvajanjem drugog mjesta na ljestvici koje vodi iduće sezone u kvalifikacije za Ligu prvaka, no, onda se odjednom našao na prvom mjestu i razbuktale su se strasti, nerealna ambicija zahvatila je Poljud. Zato je ovo otriježnjenje, a posebno nakon ispadanja iz Kupa, došlo kao ljuta trava na ljutu ranu, peče, ali i pomaže. Naime, Hajduk je još uvijek drugi, dakle, svojoj osnovni cilj još uvijek mogu ostvariti, no, najprije treba postaviti prioriteee, a onda i realne ciljeve, ne opterećivati igrače snovima o naslovu, barem ne ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.