Razočarenje u srpskim medijima: Proglasili Srbiju unaprijed svjetskim prvakom, a nakon poraza pišu kako su ‘predali tron Hrvatskoj’

Foto: fah

Poslije jedne doista divovske bitke u polufinalu Svjetskog vaterpolskog prvenstva Hrvatska je napokon svladala po mnogima favoriziranu reprezentaciju Srbije, inače aktualnog Olimpijskog pobjednika. Na kraju je bilo 12:11 za izabranike sjajnog izbornika Ivice Tucaka. Srbi su čitavo vrijeme vodili jednim pogotkom razlike, igralo se na visokoj razini, gol za gol, no, Hrvatska je na kraju imala više snage, kvalitete, sreće, ali i mentalne čvrstine, vjere u sebe, kako je nakon drame rekao izbornik Tucak, za finale protiv Mađarske, koje se igra ove subote u 20 sati. Hrvatska je pobjedom protiv Srbije došla do svoje šeste uzastopne medalje na velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Kako su utakmicu Hrvatske protiv Srbije vidjeli srpski mediji, koji su mahom favorizirali svoju reprezentaciju, a neki je i unaprijed proglasili svjetskim prvakom?

Srbijanski Blic tako piše kako se ”jednom i to moralo dogoditi.” ”Delfini predali tron Hrvatskoj”, piše Blic i dodaje da Srbija nije igrala loše, ali i da su Hrvati ovog puta bili bolji.

Foto: Snimka zaslona

Ekstremistički srpski Kurir, koji izvještava i s utakmica nogometne Europske lige te tvrdi kako ”ni Česi ne daju Kosovo”, posvetio je veliku pozornost utakmici polufinala SP između Hrvatske i Srbije, iako su više orijentirani na pobjedu Crvene zvezde u Europskoj ligi i novo urlikanje Delija, koje i dalje tvrde da je nezavisno i međunarodno Kosovo ”srpska zemlja.” Još samo sa svijet shvati da je Srbija sve do Tokija i da to prizna. No, vratimo se vaterpolo. “Hrvatska zaustavila Delfine u polufinalu SP-a”, piše Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Srbija bez finala Svjetskog prvenstva: Hrvati prekinuli prokletstvo i slavili posle drame…”, piše srpski Telegraf.

Foto: Snimka zaslona

“Mnogi su u Hrvatskoj prestravljeno dočekali polufinale, neki su u euforiji i tvrde kako imaju tajni plan, a naš tim doživio je peh zbog ozljede Dušana Mandića.

Na kraju, Hrvati su bili bolji u borbi živaca i slavili protiv Srbije prvi put poslije sedam godina,  Andrija Prlainović kao šesterostruki strijelac nije imao adekvatnu podršku suigrača…”, zaključio je Telegraf u prvoj reakciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.