Reakcija igrača Dinama nakon potresa u Zagrebu: ”Ponosan na naše navijače, našu policiju, našu vojsku”

Foto: fah

Glavni grad Hrvatske, Zagreb, jutros u 6:23 sati pogodio je snažan potres, najjači u posljednjih 140 godina. Uslijed potresa ozlijeđeno je jedno 15-godišnje dijete te se liječnici i dalje bore za život djeteta, oštećene su brojne zgrade, uništeni ili oštećeni automobili, građani su potreseni zbog svega što se dogodilo. Pandemija koronavirusa i još potres u Zagrebu, za Hrvatski puno, previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojska je na ulicama Zagreba, pomažu im navijači Dinama, BBB-i, koji su sudjelovali u preseljenju bolnice u Petrovoj. Građani se putem društvenih mreža, na kojima ima i dosta dezinformacija, pitaju gdje su sada brojne udruge civilnog društva, a koje primaju novac iz državnog proračuna.  Ispred Petrove bolnice u pomoć trudnicama priskočili su BBB-i, no, neki kažu, u blizini nije bilo onih kojima su puna usta ženskih prava.

Svoje dojmove poslije potresa podijelili su nogometaši Dinama:

‘Prvi me potres probudio, drugi sam dočekao na nogama. Scene koje vidimo u Zagrebu podsjećaju na one u mom Sarajevu tijekom rata koje sam vidio na televiziji i na fotografijama. A to su scene za koje smo mislili da ih nikada više nećemo vidjeti. Ja sam dobro, suigrači su svi dobro”, kazao je Amer Gojak te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sve službe su na terenu i pomažu ljudima. Izašli su naši navijači i pomažu preseliti rodilište. Dinamo šalje pozitivu među ljude… U ovakvim situacijama shvatiš koliko je ljudskosti svuda oko nas i to me čini ponosnim i sretnim. Zagreb će se obnoviti da bude još bolji i ljepši.”

Mladi Sandro Kulenović ne može vjerovati što se dogodilo njegovom rodnom gradu…

‘Strašno je to što se dogodilo. Podrhtavanje me probudilo i odmah sam izašao van. Ondje sam dočekao drugi potres… Gledam fotografije Zagreba i srce me boli što se dogodilo rodnom gradu ali me isto tako ponosom ispunjava reakcija svih nas. Od naših navijača, policije i vojske!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Dinama, Arijan Ademi, je poručio:

Užasno je što se događa ovih dana. Prvo epidemija pa ovaj potres. Lako za štetu, sada je najvažnije da se ova djevojka u Klaićevoj oporavi. Šaljem joj svu pozitivu iz Maksimira u ime svih igrača. A Zagreb će biti bolji i ljepši, čim sve ovo prođe. Inače, svaka čast svima kako su reagirali. Ovo u Petrovoj samo Zagreb može. Pa policija i vojska, svi kao jedno. Ponosan sam što sam stanovnik ovoga grada.”

Mislav Oršić rođen je u Zagrebu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kao dijete Zagreba, srce me boli kada vidim što se dogodilo jutros i koje su posljedice potresa. Instinktivno sam reagirao i sklonio dijete te izašao iz stana. Sada se samo nadam se da će djevojčica iz Klaićeve biti u redu i to nam treba biti jedino bitno ovog trenutka. Zgrade će se već obnoviti, Zagreb će opet biti onaj stari ali ljudski život nema cijenu”, kazao je Oršić, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.