Reakcija iz Litve na košarkaško zlato naših susjeda: ‘Oni uopće nisu Slovenci, to baca sjenu na njihovo osvajanje EuroBasketa’

Foto: fah

Prošlo je već dosta vremena od kada su košarkaši Slovenija na EuroBasketu osvojili prvo košarkaško zlato u povijesti. Slovenci su na putu prema povijesnoj medalji u četvrtfinalu izbacili Latviju svladavši je 103-97.  Neki se još uvijek nisu pomirili s činjenicom da je Slovenija na krilima Dončića i Dragića postala novo košarkaška europska sila. Koliko dugo u ovom je trenutku manje bitno s obzirom kako je Dragić najavio oproštaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik Košarkaškog saveza Litve Mindaugas Špokas prigovorio je Slovencima zbog stranaca koji igraju za spomenutu reprezentaciju.

” Bila je to fantastična momčad koja je igrala fantastičnu košarku. Ali svi zaboravljamo kako ni trener niti jedan od glavnih igrača nisu iz Slovenije. Mislim da to baca sjenu na njihovo osvajanje Eurobasketa.  Protivnik sam naturaliziranja. Onda nam ni ne trebaju nacionalne reprezentacije jer identitet ne postoji”, izjavio je Špokas.

Špokasa je više fascinirala igra Latvije za koju igraju Latvijci, bez naturaliziranih igrača. ”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je 100 posto latvijski proizvod. Ovo je bilo nešto drugačije…”, konstatirao je glavni tajnik Košarkaškog saveza Litve Mindaugas Špokas, kojeg je zasmetao nastup Anthonyja Randolpha za Sloveniju koji je tek ovo ljeto dobio pravo nastupa za Sloveniju a bio je jedan od ključnih igrača.

“To nam nije razumljivo, ja sam protiv toga. Uz sav respekt prema Randolphu, on nema nikakve veze sa slovenskom košarkom. Trener Igor Kokoškov je Srbin, ni on nema nikakve veze sa slovenskom košarkom. Ta bi njihova pobjeda bila puno slađa da su je ostvarili bez naturaliziranih igrača“, zaključio je Špokas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.