Reakcije igrača Dinama nakon što je hrvatski prvak izborio još jednu europsku jesen: ”Nadam da ćemo otići dalje nego 2018. godine”

Zagreb, 1.10.2020. - U utakmici završnog kola kvalifikacija za plasman u Europsku ligu sastali su se Dinamo ,Zagreb i Flora,Talin .Na slici prazne tribine. foto HINA/ Tomislav PAVLEK/tp

Hrvatski nogomet ima večeras razloga za slavlje, u grupnu fazu Europa lige nakon duže vremena plasirala su se dva hrvatska kluba, Dinamo i Rijeka, koja je u Kopenhagenu senzacionalno izbacila jakog protivnika, koji je prošle sezone igrao četvrtfinale Europa lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No vratimo se Dinamu, Modri su slavili na Maksimiru protiv Flore 3:1, neizvjesno je bilo sve do 87. minute, kada je točku na ”I” stavio Arijan Ademi. Hrvatski prvak odigrao je vrlo dobro prvo poluvrijeme, no u drugom nije sve to zajedno izgledalo baš najbolje, čega su i sami igrači bili svjesni poslije utakmice, tijekom koje su u jednom trenutku Modri vrlo teško živjeli.

Petar Stojanović smatra da su Modri u prvom dijelu igrali vrlo dobro te da su zbog toga i zaslužili plasman u grupnu fazu Europske lige te još jednu plavu europsku jesen.

”Zaslužujemo ulazak u Europsku ligu. To nam je bio cilj prije utakmice i sretni smo zbog njega”, rekao je Stojanović te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istina je da smo imali malih problema u drugom poluvremenu, ali smo to brzo riješili trećim golom.”

Modri su na početku sezone krenuli ritmom koji traži dvije utakmice tjedno, isto će biti većim dijelom tijekom naporne europske jeseni koja je pred hrvatskim prvakom.

Nažalost nam se nije poklopilo da uđemo u Ligu prvaka, iako smo protiv Ferencvarosa zaslužili pobjedu. Ipak, u Europskoj ligi možemo napraviti veliki rezultat. Jaka smo momčad i znamo da će nam biti naporno, navikli smo na to jer već duže vremena igramo europska natjecanja, ali neće biti problema”, poručio je hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz najboljeg igrača utakmice, Arijana Ademija, vrlo dobru je igru pružio i Kristijan Jakić, koji je zadovoljan budući da je ostvaren temeljni cilj, plasman u Europsku ligu.

” U prvo poluvrijeme smo jako dobro ušli, zabili dva brza pogotka i kontrolirali utakmicu. Oni su u drugom dijelu promijenili taktiku i prošlo je malo vremena dok se nismo priviknuli. U Europskoj ligi ćemo pokazati kakva smo zapravo momčad”, smatra Jakić te je u zaključku bio vrlo optimističan. Možda i malo euforičan.

“Iskreno se nadam da ćemo otići dalje nego što je momčad otišla 2018. godine. Treba tek vidjeti kakvi će nam biti protivnici, ali kakvi god bili, moramo dati sve od sebe.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.