Reakcije na napad kod Knina koji se navodno dogodio zbog gledanja utakmice Crvene zvezde: ‘Nitko nije životno ugrožen’

Foto: fah, montaža narod.hr

Saborski zastupnik SDSS-a i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Boris Milošević komentirao je u četvrtak na facebooku napad na goste kafića kod Knina koji se navodno zbio zbog gledanja utakmice Crvene zvezde ustvrdivši kako se dogodio “još jedan napad na Srbe koji je motiviran isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo ljeto nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napada na sezonske radnike na Braču imamo još jedan zločin iz mržnje, gdje su napadači napali i pokušali ozlijediti više osoba motivirani isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih”, napisao je Milošević.

Pet osoba lakše je ozlijeđeno u srijedu navečer u Uzdolju kod Knina, kada ih je nekoliko nepoznatih osoba napalo u kafiću, isto se dogodilo i u mjestu Đevrske na kninskom području, ali tamo nitko nije ozlijeđen. Lokalni portali pišu da su bili napadnuti jer su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

“Napad maskiranih napadača u srijedu navečer u kafiću u Uzdolju, općina Biskupija, na grupu gostiju, među kojima je bilo žena i djece, je divljački i kukavički čin. Ovo nije navijački obračun. Svaki pokušaj relativizacije ovog ružnog događaja znači pravdanje nasilja i stajanje na stranu napadača. Hoće li proizvodnja mržnje prestati”, kaže Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić: “Nitko od napadnutih kod Knina nije životno ugrožen, ali je sramota što se to dogodilo”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da prema njegovim informacijama nitko od napadnutih osoba kod Knina, koji su kafiću gledali prijenos utakmice Crvene zvezde, nije životno ugrožen, ali je sramota što se takav incident dogodio.

“Čuo sam za incident koji osuđujem. Prema informacijama koje imam, nema životne ugroze, ali sramota je i ružno što se dogodilo”, rekao je Kujundžić novinarima uoči Vladine sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je objavila da je pet osoba lakše ozlijeđeno u srijedu navečer u Uzdolju kod Knina, kada ih je nekoliko nepoznatih osoba napalo u kafiću. Isto se dogodilo i u mjestu Đevrske, ali tamo nitko nije ozlijeđen, a lokalni portali pišu da su bili napadnuti jer su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Kujundžić je najavio da u petak počinju pregovori sa sindikatima u zdravstvu o povećanju plaća.

“U petak je početak pregovora, ali u sadržajnom smislu mislim da će to biti riješeno sukladno onome što je dogovoreno”, rekao je Kujundžić, koji je uvjeren da štrajka zdravstvenih djelatnika neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon razgovora s predstavnicima sindikata u srijedu, Kujundžić je poručio da će Vlada pronaći način da se plaće u zdravstvu podignu za četiri posto, no sindikalci su nezadovoljni time najavili štrajk.

“Mislim da je velika većina građana Hrvatske svjesna koliko vrijede liječnici, sestre i drugi djelatnici, da ih treba zadržati i da trebamo naći način kako im povećati plaće”, istaknuo je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.