Reakcije nakon prolaska Hrvatske u polufinale SP-a: ‘Ništa od onog što smo se dogovorili nije funkcioniralo’

Foto; fah

”Najbitnije je da smo izvukli utakmicu. Sad ne mogu reći jesmo li igrali dobro, loše, ali nismo igrali onako kako možemo”, kazao je nakon prolaska u polufinale SP-a izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Gwangjuu svladavši u četvrtfinalu Njemačku s 10-8 (1-2, 3-1, 3-3, 3-2).

Foto: fah

“Nismo igrali onako kako možemo. To je uvjetovano i snagom suparnika na što sam upozoravao, ali i značajem utakmice. Počeli smo lošije, zatim smo ostvarili željeno, uvjerljivo poveli, a onda primili nekoliko neozbiljnih golova. Evo, to je jedina moja zamjerka danas, to mi se bi ne smijemo dopustiti u trenucima kada smo utakmicu prelomili. Tada ju moramo ko brod polako voditi na parkiralište, kako se veli. Sad mi je čak i drago da je ovakva utakmica bila samo zato da smo imali jednu tešku utakmicu, odnosno teško izborenu pobjedu”, kazao je Tucak.

Maro Joković je s tri gola bio najbolji strijelac Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedino čime možemo biti zadovoljni je prolazak u polufinale. Apsolutno ništa od onog što smo se dogovorili nije funkcioniralo, odnosno nismo se držali dogovorenog. Ušli smo premekano i premlako. Pokazali su zavidno zajedništvo na čemu im čestitam”.

Ante Vukičević je odigrao dobro i postigao je dva gola.

“Teška utakmica, a ja bi rekao i očekivano. Ipak se osjetilo, 4 dana bez utakmice da smo malo pali u formi, ali samo zato jer smo ju išli svjesno rušiti, pa onda sada ponovno dizali. Teže smo plivali. Bitno je da smo prošli u polufinale”, kazao je Vukičević, dok je Josip Vrlić hvalio obranu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je ta etapa, to je na ispadanje. Onda je svaka utakmica teška i nije uopće bitno s kim ili protiv koga igraš. Danas smo izvukli ovu utakmicu obrambeni, zahvaljujući odličnoj obrani na čelu s Bijačem na golu”.

“Izvukli smo se na kraju, ali mislim da smo svjesni da u polufinalu moramo biti puno bolji. Bolji će uostalom biti i suparnik. Glavno je da smo se izvukli. Ipak je pritisak veliki, favoriti smo, svi nas stavljaju u tu ulogu što je i razumljivo. Ipak, glavno je da smo pokazali karakter i izvukli pobjedu. Mislim da imamo kvalitetu dobiti i Španjolsku”, kazao je Loren Fatović:

Hrvatska brani naslov svjetskog prvaka, a u polufinalu će igrati sa Španjolskom, koja je s 12-9 izbacila Srbiju. Polufinale se igra 25. srpnja u 10 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.