Reakcije trenera nakon šokantne utakmice i pobjede Gorice protiv Hajduka: ”Čestitke za ovaj trijumf i prvo mjesto koje držimo”

Zagreb, 13.09.2020 - Utakmica 4. kola Prve HNL između Lokomotive i Gorice. Na slici trener Gorice Valdas Dambrauskas slavi pobjedu. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Nogometaši Gorice u jednoj ludoj utakmici na svom terenu u sklopu 7. kola Prve hrvatske nogometne lige pobijedili su Hajduk 2:1, iako su gosti iz Splita poslije prvog poluvremena vodili 1:0. Ovom je pobjedom Gorica, barem do sutra, preuzela vrh ljestvice HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Hajduk je poveo iz jedanaesterca kojega je iskoristio Caktaš (44-11m), Gorica je poravnala također iz kaznenog udarca kojega je izveo Lovrić (62-11m), da bi pobjedu domaćima osigurao Hamad (76). No ponovno je Hajduk imao priliku za poravnanje, i to u 10. minuti sudačke nadoknade. Naime, sudac je dosudio jedanaesteraca goste iz Splita, međutim, Jairo je bio neprecizan.

Nakon lude utakmice posve je razumljiva bila radost domaćeg trenera. Valdas Dambrauskas je oduševljen velikom pobjedom kazao:

”Nevjerojatna utakmica s toliko događaja i preokreta, na kraju je otišla na našu stranu jer smo vjerovali da uvijek možemo zabiti gol. Prvo poluvrijeme smo odigrali bez ikakvog ritma i šansi, dok smo se u drugom polako dizali i došli do svojih prilika koje su nam donijele preokret. Imali smo već ovakvih utakmica gdje smo gubili i vraćali se do pobjede i moji igrači zaslužuju goleme čestitke za ovaj trijumf i prvo mjesto koje držimo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane posve oprečno raspoloženje u redovima Hajduka, koji je imao sve u svojim rukama, a ponovno je u Gorici ostao praznih ruku. Hari Vukas je poslije šokantnog poraza rekao:

”Nikako ne mogu biti zadovoljan ovim porazom, pogotovo s obzirom na sve što se događalo na travnjaku. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično i mogli smo voditi i više od jednog gola razlike s obzirom na broj stvorenih šansi. U drugom poluvremenu smo Gorici sve poklonili, što je domaćin kao dobra momčad znao uzeti. Najprije smo naivno skrivili jedanaesterac, pa onda i crveni što je tražilo promjene u sastavu, a na kraju nismo iskoristili niti kazneni udarac za bod. Jedino me taj gard kojim smo se nametnuli na terenu može ohrabriti za dalje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.