Real preko Marce poslao ultimatum Luki Modriću: Vatreni bez kapetana na Poljudu?

Foto: Snimka zaslona

Za otprilike dva tjedna Hrvatska na Poljudu igra super važnu utakmicu protiv Mađarske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, nekoliko dana kasnije Vatreni gostuju kod Walesa. S obzirom na kiks protiv Azerbajdžana u Bakuu Vatreni nemaju pravo na pogrešku, dakle, izborniku Zlatku Daliću svaki igrač je neizmjerno bitan, a pogotovo je bitno da zaigra kapetan Luka Modrić. Poziv je dobio i Ivan Rakitić, koji je i dalje u nemilosti trenera posrnule Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan se vratio treninzima, no, Real Madrid želi od Modrića da razgovara s Dalićem kako bi propustio utakmice protiv Mađarske i Walesa i to zato da bi se u potpunosti oporavio od ozljede. Kako piše Marca klupski dužnosnik kaže da je za Real ”korektno ono što odluči Luka Modrić.” No, ne zavaravajmo se, presudno je ipak što kaže Real, koji Luki može priuštiti puno problema, onih problema o kojima se ne govori – javno.

Podsjetimo, Modrić je 9. rujna na utakmici protiv Azerbajdžana u Bakuu (1:1), u kojoj je zabio i gol, ozlijedio aduktor desne noge, odigrao je svih 90 minuta, no, u drugom poluvremenu je vidljivo pao, kao i cijela momčad, koja je odigrala fantastičnih prvih 45 minuta. Tri dana prije toga kapetan Vatrenih odigrao je svih 90 minuta protiv Slovačke (4:0) u Trnavi. Luka je posljednja dva tjedna  izvan pogona, propustio je Realove utakmice protiv PSG-a, Levantea i Seville.

Trener Reala, Zinedine Zidane, rekao je kako se Modrić bolje osjeća te da bi se uskoro mogao priključiti momčadi, no, nije naveo kada Luku možemo očekivati na nogometnim terenima.  Spomenimo također da je Zlatko Dalić uvrstio kapetana Modrića u popis igrača za kvalifikacijske utakmice na Europsko prvenstvo protiv Mađarske 10. listopada i Walesa 13. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Real Madrid očekuje da Luka razgovara sa svojim izbornikom kako bi mu on što je više moguće olakšao nadolazeći kalendar”, piše Marca, inače medij izuzetno blizak Realu.

Kapetan kolumbijske reprezentacije, James Rodriguez propustio je ovaj mjesec prijateljske utakmice s Brazilom i Venezuelom zbog ozljede, da bi četiri dana kasnije igrao svih devedeset  minuta za Real protiv Levantea.

”Real Madridu bi se svidjelo da to učini i Modrić, misleći na ono što ga čega s klubom. Jedna gesta u obliku propuštanja utakmica kako bi se oporavio i vratio u formu”, piše Marca i pritom zaboravlja da utakmice hrvatske reprezentacije protiv Mađarske i Walesa nisu prijateljske utakmice već utakmice izuzetne važnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.