Real s Modrićem i Borussija izborili prolaz, Subašić primio prvi gol, Arsenal ispustio 3-0

U susretu 4. kola B skupine nogometne Lige prvaka Real Madrid je na Santiago Bernabeu pobijedio Liverpool 1-0 ostvarivši i četvrtu pobjedu u skupini čime je osigurao prolaz u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u drugi krug osigurala je i Borussija Dortmund u skupini D nakon što je ponovo deklasirala Galatasaray. Nakon slavlja 4-0 u Istanbulu, njemački doprvak je na svom travnjaku slavio 4-1 ostvarivši četvrtu pobjedu.

Pogodak za 12. uzastopnu pobjedu Reala u svim natjecanjima postigao je Karim Benzema u 27. minuti. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real. “Kraljevski klub” je prije dva tjedna na Anfieldu slavio 3-0, no ovoga puta je zabio tek jedan gol premda su gosti nastupili u drugom sastavu. ‘Redsi’ su otvorili utakmicu bez niza prvotimaca koje je Brendan Rodgers želio sačuvao za vikend i derbi protiv Chelsea. Steven Gerrard, Coutinho, Jordan Henderson, Raheem Sterling i Mario Balotelli utakmicu su započeli na klupi, Daniel Sturridge je otpao bez ozljede, dok naš Dejan Lovren nije bio niti prijavljen ua utakmicu.

U drugom susretu iz ove skupine Basel je deklasirao Ludogorec 4-0 i probio se na drugo mjesto u skupini. Strijelci su bili Embolo (34), Gonzalez (41), Gashi (59) i Suchy (65).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četiri kola na ljestvici vodi Real sa 12 bodova, Basel ima šest, a Liverpool i Ludogorec po tri boda.

U skupini A španjolski prvak Atletico Madrid je na gostovanju porazio Malmo 2-0 uz golove Kokea (30) i Raula Garcie (78). Domaćin je u 52. minuti mogao izjednačiti, no udarac Rosenberga je završio u okviru gola. Mario Mandžukić je igrao do 69. minute.

U drugom dvoboju Juventus je pobijedio Olympiakos 3-2 i vratio se u igru za prolaz skupine. Bio je to sjajan susret prepun preokreta. Juve je vodio 1-0, Grci su okrenuli rezultat u vodstvo 2-1, da bi talijanski prvak u razmaku od 60-tak sekundi zabio dva gola za pobjedu 3-2. Juve je poveo sjajnim golom Andrea Pirla iz slobodnog udarca u 21. minuti, no svega tri minute kasnije izjednačio je Alberto Botia. Grci su u 61. minuti u potpunosti okrenuli rezultat golom N’Dinge, međutim niti vodstvo pirejskog kluba nije dugo trajalo. U 65. minuti Juve je izjednačio nakon autogola vratara Roberta. Fernando Llorente je pucao glavom, a lopta se od vratnice odbila u Roberta i ušla u gol. Svega minutu kasnije Pogba je udarcem s ruba kaznenog prostora doveo torinski sastav u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Atletico Madrid sa devet bodova, Juventus i Olympiakos imaju po šest bodova, dok je na začelju Malmo s tri boda.

U skupini C Bayer Leverkusen je u St Peterburgu pobijedio Zenit 2-1 i načinio veliki korak prema plasmanu u osminu finala. Junak utakmice bio je korejski reprezentativac Son Heung-Min koji je u razmaku od pet minuta dva puta zatresao mrežu ruskog prvaka. Son je prvi gol zabio u 68. minuti sjajnim udarcem s dvadesetak metara, a pet minuta kasnije izbio je sam ispred Jurija Lodigina i mirno poentirao. Zenit je u 89. minuti golom Rondona smanjio, no u preostalom vremenu nije uspio iščupati bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.