I dok Real ‘žanje’ trofeje Mateo Kovačić sjedi na klupi, do kada?

Foto: fah

Nogometaši Reala pobjedom protiv Manchester Uniteda u Skoplju osvojili su još jedan trofej u trenerskoj eri sjajnog Francuza Zinedine Zidanea, UEFA-in Superkup.  Real je pobjedom od 2:1, ali nadasve igrom, pokazao da je trenutno ipak dominantan klub u Europi, a onda vjerojatno i na svijetu. Manchester je uglavnom bio u podređenoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novom pohodu na novi trofej sudjelovao je i najbolji hrvatski nogometaš, kapetan Vatrenih Luka Modrić, standardno dobro je odradio svoj posao. Njegov status ipak nije upitan, kako se nagađalo. Međutim, u Madridu svoj nogometni kruh zarađuje još jedan Hrvat, Mateo Kovačić, prema mnogima nasljednik Luke kako u Realu tako i u reprezentaciji Hrvatske.

Kova je u Realu dvije sezone, međutim, nije uspio izboriti standardno mjesto među prvih 11. Dobije on nešto prilika, u većini slučajeva čak te prilike iskoristi, međutim, konkurencija u veznom redu kraljevskog kluba jednostavno je prevelika. No, na početku sezone trener prvaka Europe Zinedine Zidane uvjerio je Matea da mu je potreban.

Na pripremama Reala u Americi Kovačić je bio među zapaženjim igračima, međutim, opet nije uspio pored Modrića, Kroosa, Casemira… U ovom trenutku spomenuti nogometaši kičma su Reala. Kako je kičma dovoljno jaka da izdrži nalete i najvećih tako se ona teško lomi. Spomenuta trojica zacementirali su svoje pozicije u prvoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić cijelu je utakmicu protiv Manchester Uniteda, kojeg vodi bivši ”Realovac” Jose Mourinho, sjedio je na klupi. Real ne mijenja navike, igra, pobjeđuje, međutim, Kovačić najvažnije utakmice sjedi na klupi za pričuve. I čeka… Nije stoga čudno kada se pojavljuju priče o odlasku mladog Hrvata iz Madrida. Real je vrhunski, možda i najbolji klub na svijetu, no, Kovačiću su potrebne minute na travnjaku kako mu karijera ne bi počela stagnirati, što je i najopasnije za mladog nogometaša.

Mateu su tek 23 godine, u prošle dvije sezone osvojio je dvije Lige prvaka te Primeru, no, što mu to vrijedi kada je u svemu tome sudjelovao skoro pa simbolično? Nije Real bez razloga dao 17 milijuna eura za Danija Ceballosa, najboljeg igrača Europskog U-21 prvenstva, svoje će mjesto u prvoj postavi, ili blizu nje, dobiti i Isco, što znači kako bi Kovačić u novoj sezoni mogao biti tek šesti veznjak Zinedine Zidane. Nije to baš sjajna vijest za 23-godišnjeg Hrvata.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji je pred vratima deset je mjeseci do najvećeg nogometnog i sportskog događaja iduće 2018. godine. Naravno, Vatreni se prije toga moraju tek plasirati na SP, nakon poraza protiv Islanda stvari se dosta kompliciraju za Hrvatsku, iako smo uvjereni da će Hrvatska ponovno uspjeti. Kovačić ni u vatrenom dresu također nije standardan. Pored Rakitića, Modrića, Badelja, Brozovića…teško se izboriti za standardno mjesto u udarnih 11. Sasvim sigurno i zbog toga je Mateo zabrinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi tvrde kako bi za Matea bilo najbolje kada bi pronašao privremeno drugi klub, u kojem će igrati a onda i napredovati. Govorilo se povratku u Italiju, spominjao se ponovno Inter, pisalo se o Milanu… Naravno, kao i uvijek tijekom i uoči prijelaznog roka, puno vike nizašto. Teško će Mateo prije zime napustiti Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.