Rekordan broj prijava za 51. Zlatnu piruetu

Foto: fah

Čak 44 klizačice, 30 klizača, 12 sportskih te 14 plesnih parova nastupit će u seniorskoj konkurenciji na 51. Zlatnoj pirueti, a i ove godine najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju ugostit će i ponajbolje juniore svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih predstavnika u seniorskoj konkurenciji nastupit će Patricia Skopančić i Hana Cvijanović te naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru, koji prošle godine nisu nastupili u Ledenoj zbog Lanine operacije koljena.

U juniorskoj konkurenciji na led zagrebačkog Doma sportova će Katarina Kitarović, Hana Kosić i Charles Henry Katanović koji će 5. prosinca kratkim programom otvoriti natjecanje.

Lista prijava u seniorskoj konkurenciji ponovno donosi velika imena poput bivše europske i svjetske prvakinje Ruskinje Elizavete Tuktamysheve koja je prošle godine na Pirueti osvojila brončanu medalju. Tu je još jedna Ruskinja nekadašnja europska viceprvakinja Ana Pogorilaya te Njemica Nicole Schott koja je ove godine ostvarila odlične plasmane na svim velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od klizača već tradicionalno Rusi dolaze u jakom sastavu, a tu su i Izraelac Alexei Bychenko, četvrti s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Latvijac Deniss Vasiljevs, četvrti s ovogodišnjeg Europskog prvenstva i mnogi drugi.

51. Zlatna pirueta održat će se u Domu sportova od 5.-8. prosinca 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.