Rekordno zanimanje za uzvrat protiv Evertona: Hoće li UEFA suspendirati Poljud?

Foto: Twitter

Nakon novih europskih uzbuđenja, nakon tri poraza i jedan remi hrvatskih klubova, ponovno se više govori o navijačima nego o samoj igri te rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji su tako više prostora posvetili ponašanju navijača Hajduka, nego igri splitskog sastava.  Englezi pišu da su Hajdukovci prvi počeli s ubacivanjem predmeta nakon prvog gola Evertona, dok Torcida tvrdi da su reagirali na provokacije i gađanje s tribine Evertona. Tko je u pravu? Gotovo je sigurno, nedužnih nema.

“Dobra pobjeda, slaba koncentracija i ružni prizori na tribinama,” naslov je teksta u lokalnom listu Liverpool Echo. Englezi su u čitavoj priči, dok se čeka službena potvrda da je Uefa pokrenula postupak protiv Hajduka, zaboravili da su oni bili domaćini utakmice te da ni navijači Evertona nisu posve nedužni u čitavoj priči. Naprotiv.

Engleski, i ne samo engleski, mediji pišu kako je utakmicu  Evertona i Hajduka (2:0) u prvoj utakmici play-offa Europske lige zasjenio incident u kojem su navijači Hajduka sjedalicama gađali zaštitare i domaće navijače.  Društvene su mreže prepune raznih fotografija koje snimljene prošle noći na Goodison Parku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na sve ono što se događalo sinoć u Liverpoolu, a i s obzirom kako je Poljud već bio pred suspenzijom, postoji realna opasnost da će krovna europska nogometna organizacija zatvoriti Poljud za europske utakmice, odnosno, da će Hajduk neke buduće europske dvoboje igrati bez publike. Ili još gore, na nekom drugom stadionu..

Premda je Poljud rasprodan za uzvratnu utakmicu, uz rekordnu zaradu od šest milijuna kuna, postoji mogućnost da UEFA kazni Hajduk i u izglednom oproštaju od Europe ove sezone ostavi splitski klub bez pomoći Torcide.  U slučaju kazne Hajduk će morati posegnuti u blagajnu te sigurno platiti minimalno nekoliko desetaka tisuća eura.

Nadajmo se da će ostati ”samo” na tome. UEFA je navodno već pokrenula postupak protiv Hajduka, ali i Evertona kao organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.