Repeša: Naše su ambicije prolazak u TOP 16

Trener Cedevite Jasmin Repeša izjavio je danas, nakon ždrijeba košarkaške Eurolige, da im je cilj prolazak u drugu fazu natjecanja, odnosno TOP 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako smo novi u elitnom euroligaškom društvu naše su ambicije prolazak u TOP 16. To zasigurno neće biti lako, to znamo, ali isto tako znamo da se nećemo zadovoljiti isključivo sudjelovanjem, već ćemo biti kompetitivni. Pred nama je zaključenje ‘rostera’, dovođenje još nekolicine igrača. Moramo vidjeti ‘rostere’ suparnika, kako će oni to zatvoriti. Protivnici su jaki, eminentni klubovi, vrlo atraktivni i vjerujem da ćemo našim nastupima u Euroligi i kvalitetom protivnika privući publiku u KC Dražen Petrović gdje ćemo igrati domaće euroligaške utakmice. Na nama je da svojim pristupom i igrama privučemo iz kola u kolo sve veći broj poklonika”, kazao je Repeša za internetski portal KK Cedevite.

Košarkaši Cedevite igrat će u skupini B Eurolige u kojoj se nalaze prvaci Europe Maccaabi iz Tel Aviva, moskovski CSKA, sudionik ovogodišnjeg završnog turnira u Milanu, zatim Unicaja Malaga, koja se devet puta zaredom plasirala u TOP 16, te berlinska Berlin i francuski prvak Limoges, koji će nakon 15 godina pauze, ponovno igrati u najjačem europskom klupskom natjecanju. Plasman u drugu fazu, odnosno TOP 16, izborit će po četiri najbolje momčadi iz svake skupine, dok će oni koji ne prođu dalje, natjecanje nastaviti u Eurokupu.

Krilo Cedevite Luka Babić vjeruje da mogu proći u TOP 16. “Vjerujem da smo izvukli idealnu skupinu. CSKA i Maccabi su favoriti i vjerojatno će biti na prve dvije pozicije. Sigurno će dvorana u Zagrebu biti prepuna kada budemo igrali s njima. S Unicajom i Albom možemo igrati, a o Limogesu ne znam puno, ali vjerujem da neće biti jači od nas. Sve u svemu, držim da imamo šansu proći u TOP 16 ako budemo pravi i damo maksimum u ključnim trenucima”, rekao je Luka Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor kluba Krešimir Novosel kazao je da je skupina vrlo atraktivna i jaka. “Gledatelji u Zagrebu imat će prilike vidjeti prvake Europe Maccabi, čiji je sportski direktor Nikola Vujčić. Tu je najskuplja europska momčad CSKA, a i ostale momčadi su atraktivne, ali držim da ćemo s njima moći igrati i da ćemo, nošeni velikim brojem poklonika košarke u Zagrebu, proći u TOP 16, što bi bio fantastičan uspjeh za naš mladi klub”, napomenuo je Krešimir Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.