Revolucionarna promjena pravila u nogometu: Suci postaju potpuno zaštićeni crvenim kartonima!

Foto: Twitter

Iako se mnogi možda neće složiti ovakva nova pravila treba podržati. Vrijeme je za promjene. Naime, igrači u Engleskoj dobivati će u budućnosti kartone ako im ponašanje na travnjaku bude dosegnulo razinu koju nije moguće tolerirati, mislili se i na agresivnije rasprave sa sucem, stoji u Nogometnom savezu te države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, cilj ovakvih mjera je pokušaj da se napokon popravi ponašanje igrača na terenu te da umjesto na besmislene rasprave sa sucem igrači svoju energiju troše na nogomet. Naime, koliko god rasprave trajale sudac rijetko kada, praktički nikada, mijenja već donesenu odluku, drugim riječima, rasprave sa sucima ne samo da su degutantne nego su i besmislene, bez obzira imaju li igrači pravo ili ne. Suci će dijeliti crvene kartone ako se neki igrač bude koristio uvredljivim rječnikom ili ako bude uvredljivo gestikulirao prema sucima, dok će ponašanje u tehničkim zonama također biti pod većim nadzorom sudaca.

Podsjetimo, u posljednjih pet godina Premiershipa niti jedan igrač nije isključen zbog vrijeđanja suca, iako je u više navrata bilo razloga da se to dogodi. Naime, vrlo često se u žaru borbe igrači ne mogu kontrolirati, što se, nažalost, ponekad može zauzdati tek izravnim crvenim kartonom, igrači i treneri moraju shvatiti da postoje granice koje se ne smiju proći.

Da li to vrijedi i za suce, pitaju se neki. Što kad suci grubo oštete momčad kojoj sude? Nažalost, sankcije za takve propuste nisu bog zna koliko velike.  Jedna, dvije utakmice, tri najviše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Engleske dolaze informacije koje tvrde da barem jedan igrač mora dobiti žuti karton ako dva igrača ili više njih okruže suca radi prosvjeda. Ukoliko se igrač suoči sa sucem i koristi uvredljiv rječnik, agresivan ili pak na sličan način gestikulira prema sucu, ako postoji fizički kontakt sa sucem na način da mu se suprotstavlja – izravni je crveni karton.

Podsjetimo, sezona u Engleskoj počinje 7. kolovoza utakmicom između prvaka Leicestera i osvajača FA Cupa Mourinhovog Manchester Uniteda. Suci su spremni, a igrači?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.