Rijeka preokretom u samoj završnici izbacila Varaždin iz Kupa

Varazdin 16.12.2020. Utakmica 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa između Nk Varazdina i HNK Rijeka. Na sluici Leon Benko foto HINA/ Marko JURINEC /

Nogometaši Rijeke plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog kupa nakon što su u srijedu u gostima u osmini finala svladali Varaždin s 2-1, a pobjednički gol u sudačkoj nadoknadi (90+2) zabio je Luka Menalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Rijeke, pobjednici posljednja dva izdanja Kupa, imali su inicijativu gotovo cijeli susret.

Prvu prigodu gosti su imali u 6. minuti, ali je udarac Sandra Kulenovića završio pored gola. Kulenović je ponovno bio u prilici u 9. minuti, pucao je iz okreta, ali je loptu na putu prema golu blokirao branič Varaždina, piše HRT.

U jeku Rijekinih napada, u 38. minuti, Varaždin je poveo. Nakon kornera Ivan Posavec glavom trese mrežu. Prije četiri dana Posavec je glavom postigao vodeći gol u prvenstvenoj pobjedi protiv Hajduka 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u drugom poluvremenu Rijeka je dominirala. U 76. minuti Halilović je ubacio, a Arsenić glavom pogađa gredu.

No, dvije minute kasnije Rijeka ipak stiže do izjednačenja iz prekida. Murić je ubacio u peterac, a Nino Galović glavom pogađa za 1-1.

I kad se činilo da nas čeka produžetak, Rijeka je u drugoj minuti sudačke nadoknade (90+2) došla do pobjede. Najbolji igrač utakmice Robert Murić odradio je većinu posla, a Luka Menalo iz blizine trese mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Rijeka već treću sezonu zaredom u osmini finala Kupa u gostima kod Varaždina slavila s 2-1.

Rijeka se trijumfom plasirala u četvrtfinale, koje je ranije danas izborio i Dinamo pobjedom nad Rudešom.

Još ranije, ovu su fazu natjecanja dohvatili i Gorica te Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice GOŠK – Slaven Belupo, Šibenik – Istra 1961 i Zagreb – Hajduk su odgođene, dok će dvoboj Oriolik – Rudar Labin biti odigran 21. veljače 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.