Robert Prosinečki nakon ‘brojanja krvnih zrnaca’ i prljave kampanje dijela bošnjačkih medija: ‘To je normalno, svatko ima svoje mišljenje’

Foto: fah

Kako smo već pisali hrvatski trener i  bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki izabran je za novog izbornika reprezentacije Bosne  Hercegovine. Njegov protukandidat, Amar Osim, inače sin Ivice Osima koji je i dalje veliki ljubimac sarajevskih medija, ostao je razočaran odlukom NS BiH te se teško miri s istom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Prosinečki pobijedio je u jednoj prljavoj i nekorektnoj borbi, no, iako je uspio ostvariti svoj cilj prljava medijska kampanja protiv njega nastavila se… Srećom, nešto manjim intenzitetom. Naravno, prednjače bošnjački mediji, koji i dalje vode pravu histeriju protiv Hrvata započetu nakon nepravedne presude haškog suda hrvatskoj šestorci.

Osim je imao potporu većine bošnjačkih medija, da ne kažemo svih, dok je Robi navodno imao nešto veću potporu u navijačkom tijelu. Ako je vjerovati anketama otprilike 60 posto navijača podupire Prosinečkog i njegovo dovođenje na klupu reprezentacije koja se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo iako u svojim redovima ima vrhunske igrače.

Dio bošnjačkih medija, prema pisanju Večernjeg lista, brojio je bivšem hrvatskom reprezentativcu krvna zrnca, konstatirajući kako mu je tata Hrvat, a majka Srpkinja.  Drugim riječima, u državi u koja navodno želi biti dio Europske unije to je minus, kao što je iz perspektive dijela bošnjačkih medija minus činjenica da ste Hrvat u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, dio bošnjačkih medija objavio je stari video iz 1991. godine te se zapitali treba li izbornik BiH postati čovjek koji je nakon Zvezdina osvajanja Kupa prvaka pjevao ”Tko to kaže, tko to laže, Srbija je mala”. Podsjetimo, te 1991. Zvezda je slavila u talijanskom Bariju. Te godine zahuktala se velikosrpske agresija na Hrvatsku, uskoro i na BiH, dok je Alija Izetbegović izjavljivao kako ”to nije naš rat…” Naravno da Prosinečki takvu ratno – huškačku pjesmu nije trebao pjevati, a ako je već pjevao trebao je znati da je Srbija uglavnom sve te ratove iz pjesme gubila.

”Naravno da sam presretan. Voditi reprezentaciju koja ima fenomenalne igrače i golemi potencijal velika je stvar. Jesam li očekivao da će me izabrati? Pa sigurno da čovjek o tome misli, ali sve do jučer ništa se nije znalo. Ono što mogu obećati jest da ću dati sve od sebe da reprezentacija s ovim igračima ode na veliko natjecanje”,  rekao je Robert Prosinečki te je prokomentirao činjenicu da mu bošnjački mediji  nisu skloni.

”To je normalno, nije me to previše iznenadilo. Uostalom, svatko ima svoje mišljenje i viđenje. A ja svima poručujem da ću raditi najbolje što mogu i vjerujem da ću biti uspješan na klupi BiH…”, poručio je Veliki Žuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.