Iako je bio prvi nositelj nije uspio: Marin Čilić ostao bez finala u indijskom Puneu

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio izboriti mjesto u finalu ATP turnira u indijskom Puneu, gdje ga je u polufinalu svladao Francuz Gilles Simon (ATP – 89.) sa 1-6, 6-3, 6-2 nakon jednog sata i 51 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj i šesta pobjeda 33-godišnjeg francuskog tenisača, kojeg je Čilić uspio svladati samo u osmini finala US Opena 2014. godine, kad je osvojio svoj jedini Grand Slam naslov.

No, u polufinalu turnira u Puneu Simon se ponovno pokazao Čilićevom ‘crnom mačkom’, iako je Marin za 28 minuta projurio prvim setom i osvojio ga uz gubitak samo jednog gema. No, Simon je na početku drugog seta dvaput zaredom uspio oduzeti servis Čiliću i nakon 57 minuta igre izjednačio rezultata na 1-1 u setovima.

U odlučujućem setu Čilić je u prvom gemu propustio priliku za ‘break’, a potom po treći put u meču izgubio servis. Do kraja dvoboja Simon mu više nije dopustio nijednu priliku za ‘break’ te nakon 111 minuta igre došao do 19. finala u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč boljoj realizaciji prvog i servisa i gotovo identičnoj na drugom servisu, Čilića je u poraz odvela loša realizacija prilika za ‘break’. Iskoristio je samo tri od 10, a Simon četiri od pet.

Simon će u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika dvoboja njegovog sunarodnjaka Benoita Pairea i Južnoafrikanca Kevina Andersona.

ATP Pune – polufinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gilles Simon (Fra) – MARIN ČILIĆ (HRV/1) 1-6, 6-3, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.