Robert Prosinečki o povijesnom uspjehu Vatrenih: ‘Neka nas je ova generacija nadmašila, drago mi je, ubili smo Engleze’

Foto: snimka zaslona

Nogometaši hrvatske reprezentacije zasluženo su se plasirali u povijesno, Vatrenima prvo finale SP-a, nakon što su u srijedu u Moskvi u polufinalnom susretu svladali Englesku sa 2-1 nakon produžetaka, a pobjednički gol zabio je Mario Mandžukić u 109. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na umor, bez obzira na dvije uzastopne utakmice, od osmine finala do četvrtfinala i dva produžetka te izvođenja jedanaesteraca u oba ta navrata, Hrvatska je smogla snage nadigrati Engleze, koji su uoči utakmice podcjenjivali hrvatske nogometaše, a posebno su to radili na zločest način engleski mediji.

Već tradicionalno u emisiji HRT-a Zabivaka fenomenalnu predstavu hrvatske nogometne reprezentacije komentirali već stalni gosti, od prvog dana turnira, od Antona Samovojske, Roberta Prosinečkog do Joška Jeličića i Matea Beusana.

Veliki Žuti, Robert Prosinečki, na samom početku je istaknuo koliko je sretan nakon što je jedna generacija napokon nadmašila njegovu iz 1998.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neka su nas nadmašili! Ovo je najveći uspjeh, u drugom poluvremenu smo ubili Engleze! Neka nas sada osvete za ’98 protiv Francuske”, kazao je aktualni izbornik Bosne i Hercegovine te je dodao:

“Mandžukić je pokazao što znači karakter i boriti se sa srcem, baš kao i svi njegovi suigrači na terenu.

A ova generacija će puno lakše od nas doživjeti sreću koja vlada u Hrvatskoj jer, za razliku od nas, imaju društvene mreže i internet koji će im omogućiti pravi doživljaj atmosfere.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su preokrenuli, od 0:1 do 2:1 za Hrvatsku?

“Bilo je teško preokrenuti rezultat i vratiti kontrolu u igri. Na kraju mogu reći da smo bili puno bolji, posebna pohvala što su više trčali i to ponovno nakon 120 minuta.

Slažem se s Modrićem koji je rekao da godinama nije bilo ovakve atmosfere i čestitke Daliću koji je probudio karakter u momčadi. Ovo su super igrači koji su dokazali da mogu do kraja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.