Roger Federer i Rafael Nadal protiv nove Đokovićeve samovolje: ”Ovo su nesigurna vremena, treba nam zajedništvo, a ne podjele”

Foto: fah

Srpski tenisač Novak Đoković  ponovno, prenose brojni svjetski mediji, cirkusira i više ne želi da interese tenisača zastupa Savez igrača koji je oformljen od tijela Organizacije teniskih profesionalaca (ATP), već on pokreće vlastitu organizaciju koja bi se navodno borila za prava igrača.  Drugim riječima, razbija zajedništvo tenisača kako bi ostao u središtu pozornosti, i to u vrijeme dok sport itekako pati zbog pandemije koronavirusa s obzirom da nema gledatelja na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, takvo cirkusiranje se nije svidjelo najboljem tenisaču svih vremena Rogeru Federeru te španjolskom tenisaču Rafaelu Nadalu, koji su tijekom finala Mastersa između Đokovića i Miloša Raonića poručili kako se ne slažu novi cirkusom srpskog tenisača, koji već duže vrijeme svojim ponašanjem izaziva zgražanje većine najvećih svjetskih medija. Sjetimo se tzv. Adria Toura u Zadru i u što se sav taj regionalni cirkus pretvorio.

Prema pisanju dijela medija Đoković i Vasek Pospisil poslali su mail kolegama kojim su ih obavijestili kako im je želja da se formira Organizacija profesionalnih teniskih igrača (PTPA), reagirao je i predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi, koji je poslao pismo igračima te između ostaloga u pismu navodi:

”Prepoznajemo izazove koje naši članovi imaju u današnjim okolnostima, ali čvrsto vjerujemo da je sada vrijeme za zajedništvo, a ne za unutrašnje podijele. Nepokolebljivo ostajemo u namjeri da pomognemo svim našim igračima u svim čimbenicima ovog biznisa, čineći sve da dobiju ono što je maksimalno moguće, a da im se pritom glas čuje…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu misli jedan od najboljih tenisača svih vremena, Rafael Nadal?

”Svijet prolazi kroz tešku i komplicirana situaciju, osobno mislim da su ovo vremena za smirenost, kao nikad svih nas zajedno – u istom pravcu. Vrijeme je za zajedništvo, a ne za podjele i ne za odvajanja. Ovo su trenuci kada se velike stvari mogu ostvariti dok je svijet ujedinjen. Svi mi, igrači, turniri, čelnici, trebamo raditi zajedno. Imamo veliki problem, a podjela nije rješenje”, poručio je Nadal na Twitteru.

Protiv nove Đokovićeve samovolje je i Federer:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Slažem se s Nadalom. Ovo su nesigurna vremena, puna izazova, mislim da je od ključne važnosti da budemo zajedno kao igrači, kao sport, kako bismo prokrčili najbolji put”, napisao je švicarski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.