Roland Garros: Nadal i Đoković se izjednačili s Federerom – 11. put izborili mjesto u četvrtfinalu

Foto: fah

Rafael Nadal i Novak Đoković su u nedjelju po 11. put izborili mjesto u četvrtfinalu Roland Garrosa i time se izjednačili s rekorderom Rogerom Federerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je sa 6-1, 6-2, 6-2 svladao sunarodnjaka Roberta Bautistu Aguta, a u četvrtfinalu će igrati protiv još jednog Španjolca Pabla Carrena Buste koji je sa 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-4, 8-6 pobijedio Kanađanina Miloša Raonića.

Branitelj naslova Novak Đoković svladao je Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa sa 7-6 (5), 6-1, 6-3 i u četvrtfinalu će igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema koji je nadigrao Argentinca Horacija Zeballosa sa 6-1, 6-3, 6-1.

U ponedjeljak će se među četvrtfinaliste u Roland Garrosu po prvi put u karijeri pokušati probiti i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je do osmine finala i dvoboja s Južnoafrikancem Kevinom Andersonom došao bez izgubljenog seta. Čilić protiv Andersona vodi sa 5-1 u međusobnim dvobojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov je meč na rasporedu kao treći od 11 sati na terenu Suzanne Lenglen, na kojem će prvo igrati Petra Martić i Jelina Svitolina, a nakon njih Španjolac Fernando Verdasco i Japanac Kei Nishikori.

RG, tenisači – 4. kolo

Pablo Carreno Busta (Špa/20) – Miloš Raonić (Kan/5) 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-4, 8-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafael Nadal (Špa/4) – Roberto Bautista Agut (Špa/17) 6-1, 6-2, 6-2

Dominic Thiem (Aut/6) – Horacio Zeballos (Arg) 6-1, 6-3, 6-1

Novak Đoković (Srb/2) – Albert Ramos-Vinolas (Špa/19) 7-6 (5), 6-1, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.