Ronaldo šalje poruke iz svoje vile, kad će konkretno pomoći borbu protiv koronavirusa, kao što su to već počeli činiti neki sportaši?

Foto: Instagram

Jedan od najboljih i najbogatiji nogometaša današnjice, Cristiano Ronaldo, nalazi se u svom domu, u karanteni u Portugalu. I, dakako, nije to obična karatena, zapravo sve što poželi poznati Portugalac u njoj ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ronaldo je iz Italije otišao u Portugal kako bi posjetio bolesnu majku, dogodilo se to prije desetak dana te se i dalje nalazi tamo. U međuvremenu je situacija u Italiji glede pandemije koronavirusa dosegla neslućene razmjere, preko 45 000 je zaraženih. Nije ni poznato kada će se nogometna lopta ponovno zakotrljati Apeninima, iako su neki klubovi najavili da kreću s treninzima, poput Cagliarija te Napolija. Većina se ipak slaže, prije svibnja Serie A se neće nastaviti.

Za to vrijeme, kako smo već spomenuli, Ronaldo se nalazi u svom domu u Portugalu, gdje i trenira te šalje poruke navijačima diljem svijeta. Poručuje im da ostanu doma te tako pomognu u sprečavanju širenja opasnog virusa.

“Ako ste ikad sanjali da igrate za milijune diljem svijeta, sada je vaša šansa. Igrajte se unutra, igrajte za svijet”, poručio je ponajbolji nogometaš svijeta i prva zvijezda torinskog Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka čast na porukama, i one su danas potrebne ljudima, koji se suočavaju s nečim s čime se ne suočavaju tako često, no, što je s konkretnom, financijskom pomoći?

Jedan dio nogometaša uključio se aktivno u borbu protiv korone, primjerice, bivši švedski reprezentativac, Zlatan Ibrahimović, nogometaš Milana, donirao je 100 000 eura talijanskim bolnicama, slično je postupio i belgijski nogometaš te prvotimac Intera, Romelu Lukaku, koji je donirao 100 000 eura milanskoj bolnici.  Neki su se nogometaši počeli organizirati u Njemačkoj te su odlučili pomoći borbu koja jei  borba svih nas, dakle, i njih, koji imaju najviše i koji će i nakon što kriza prođe imati najviše. Nadalje, kapetan nogometne reprezentacije Crne Gore, igrač Monaca, Stevan Jovetić, uplatio je 50.000 eura u zajednički fond za borbu protiv korona virusa u spomenutoj zemlji… Jovetić svakako nije među najbolje plaćenim igračima svijeta, ni blizu nema primanja poput Messija, Suareza, Ronalda, Hazarda

Kada će većina sportaša, dakako, onih koji to mogu, a tu pritom mislimo i na hrvatske sportaše, krenuti sličnim putem?  Vrijeme prolazi brzo i sve ga manje ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

If you ever dreamed of playing for millions around the world, now is your chance. Play inside, play for the world. #staysafe #playinside #playfortheworld

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.