Rosicky zbog ozljede završio natjecanje

Foto: fah

Kapetan češke nogometne reprezentacije Tomaš Rosicky (35) propustit će ostatak EURA zbog ozljede butnog mišića koju je zadobio u završnici dvoboja 2. kola skupine D protiv Hrvatske (2-2) u petak u Saint-Etienneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pregleda u bolnici u Toursu u subotu liječnik češke reprezentacije Petr Krejči izjavio je kako očekuje da će Rosicky izbivati s terena između tri i šest tjedana.

“Osjetio sam kako bih trebao dodatno potegnuti u završnici kako bismo osvojili tri boda, ali kako sam ostao bez snage to sam platio ozljedom”, izjavio je Rosicky dodavši kako će ostati u Francuskoj bodriti suigrače u utakmici 3. kola protiv Turske u utorak u Lensu (21) u kojoj bi eventualnom pobjedom Češka mogla izboriti plasman u osminu finala.

Nakon dva kola u skupini D vodeća je Španjolska sa šest bodova, slijedi Hrvatska s četiri, Češka je treća s jednim, a Turska posljednja četvrta bez bodova. Rasplet u ovoj skupini dogodit će se u utorak od 21 sat kada će istovremeno uz utakmicu Češka – Turska igrati i Hrvatska – Španjolska u Bordeauxu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u osminu finala izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije, te četiri od šest najboljih trećeplasiranih.

Zbog brojnih ozljeda ove sezone Rosicky je odigrao tek 15 minuta za Arsenal, te mu stoga “topnici” nisu ponudili produljenje ugovora, pa je ovaj iskusni veznjak trenutačno bez kluba.

Rosicky je ukupno odigrao 105 utakmica za Češku i postigao 23 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.