Rovinj i Poreč u idućih 10 dana središte sporta i zabave

U idućih desetak danas Istra će zahvaljujući dvjema svjetskim i velikim manifestacijama u Rovinju i Poreču postati središte zabave i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ovog se vikenda u Rovinju održava Red Bull Air Race, dok će se idući tjedan u Poreču okupiti svjetska odbojkaška krema u sklopu Poreč Major na kojem će sudjelovati vrhunski odbojkaši i odbojkašice na pijesku.

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije riječ o dvije najveće manifestacije ove godine u Istri, ali i državi koje će privući na desetke tisuća posjetitelja.

“Tome u prilog govori činjenica da se prošle godine u Rovinju za vrijeme ovog letačkog spektakla okupilo oko pedeset tisuća posjetitelja. Ne moramo ni govoriti koliko je to značaj za promociju našega grada,” kazao je za Hinu rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza. Dodao je kako je Rovinj spreman za ovaj spektakl koji će u grad Svete Eufemije privući posjetitelje i turiste iz Austrije, Češke, Italije, Slovenije i bližih zemalja, ali i dalekih destinacija kao i lani kada su se na ulicama Rovinja mogli naći Amerikanci Australci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Rovinj je tog travanjskog vikenda prošle godine pristiglo više od pedeset tisuća ljudi iz svih krajeva svijeta, ne bi li vidjeli nebeski spektakl o kojem je pričao cijeli svijet. Vjerujem da će ove godine ova manifestacija privući još veći broj gostiju,” poručio je Sponza koji je podsjetio kako je lani u Rovinj pristiglo tristotinjak predstavnika medija iz 16 zemalja, a utrka je uživo prikazivana na televizijama diljem svijeta.

Inače, ove godine Rovinj nije prvotno bio u planu za povratak Red Bull Air Racea, međutim nakon otkazivanja utrke u ruskom Sočiju, organizatori su se odlučili vratiti u Istru i dati četrnaestorici najboljih pilota da se ponovno nad Valdiborom bore za prvaka svijeta.

Već idućeg tjedna, pozornost medija i javnosti seli u Poreč u uvalu Peškera gdje se gradi veliki teren za odbojku na pijesku, odnosno manifestaciju Poreč Major, koja starta već 2. lipnja. Nagradni fond ovog turnira iznosi čak 800 tisuća američkih dolara, što predstavlja najveći nagradni fond ijednog natjecanja održanog u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru u Poreču nastupit će 64 tima, njih po 32 u muškoj i ženskoj konkurenciji a ovaj je turnir dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Poreč Major počinje 2. lipnja, a završava 6. i 7. lipnja, kad su na rasporedu finale u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.