Rudeš predstavio novog trenera: Inaki Alonso na klupi novog hrvatskog prvoligaša

Foto: fah

Novi hrvatski nogometni prvoligaš Rudeš u četvrtak je predstavio španjolskog trenera Inakija Alonsa (48) koji će zagrebačkog prvoligaša voditi u Prvoj HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alonso je stigao u Rudeš umjesto Igora Bišćana koji je preuzeo ljubljansku Olimpiju nakon što je s Rudešom izborio plasman u Prvu HNL.

“Želim se zahvaliti čelnicima kluba na ukazanom povjerenju. Ovo je i za mene velika prilika za dokazivanje,” kazao je 48-godišnji Španjolac kojem je ovo prva trenerska avantura izvan domovine.

“Tražio sam klub u kojem mogu popraviti svoje znanje engleskoj jezika, ali želim što prije naučiti i osnove hrvatskog jezika. Možda još ne poznajem dovoljno Prvu HNL, ali brzo ću upoznati momčad i nadam se napraviti dobre stvari.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i koji mu je glavni cilj.

“Želio bi da svi dišemo kao momčad. To je najvažnije, moramo biti prava ekipa na terenu. Na prvim treninzima sam uočio kako smo mladi i razigrani, vjerujem da ovi igrači mogu puno toga ostvariti.”

Alonso je Bask rođen u Durangu, gradiću s nešto više od 28,000 stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čini mi se da smo mi i Hrvati slični, po temperamentu i po mentalitetu. A to je dobra kombinacija.”

Alonso dolazi u Hrvatsku u sklopu suradnje koju su nedavno potpisali španjolski prvoligaš Deportivo Alaves i Rudeš. Razmjenom znanja i iskustva Deportivo Alaves omogućit će novom zagrebačkom prvoligašu profesionalizaciju kluba, dok će španjolski klub imati prioritet u odabiru domaćih talenata.

Najznačajnije rezultate ostvario je na klupi Real Iruna i Murcije s kojima je izborio plasman u drugu španjolsku ligu, a može se pohvaliti i kako je u sezoni 2008/09. s Irunom izbacio Real Madrid iz španjolskog Kupa. U prvom susretu Irun je slavio 3-2, a uzvratu izgubio 3-4 te zbog više postignutih golova prošao dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo bili prvi od manjih klubova koji su priredili senzaciju, ali u dvije, a ne jednoj utakmici. Bio je to pokazatelj da je sve moguće. Tako i igrače Rudeša želim uvjeriti da je sve moguće ako kvalitetno radiš,” dodao je Alonso otkrivši koji su mu trenersku uzori.

“Pepe Guardiola zbog svoje tika-taka igre. Iznimno cijenim i Jurgen Kloppa, te novog trenera Barcelone Ernesta Valverdea” poručio je Alonso koji će biti drugi španjolski stručnjak u Prvoj HNL nakon Hajdukova trenera Joana Carrilla.

Predsjednik Rudeša Ivan Knežević otkrio je kako je došlo do suradnje s baskijskim stručnjakom.

“Nakon što smo potpisali ugovor s Alavesom dogovorili smo tko će voditi momčad. Opredijelili se za španjolskog trenera Inakija Alonsa kojem će asistirati Ivan Matić koji dobro priča španjolski. Moram naglasiti kako je naša suradnja s Alavesom dugoročna, a naš cilj je napraviti stabilan klub, da u tom periodu ne visimo od ispadanja. Mi želimo kroz deset godina zaigrati u Europi, no osobno vjerujem kako će nam to uspjeti u petogodišnjem mandatu,” kazao je Knežević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.