Rukomet: Slovenski rekorder Luka Žvižej oprostio se od reprezentacije

Rukometaš Celja Luka Žvižej koji je slovenski rekorder s 217 nastupa i 702 pogotka u nacionalnom dresu, okončao je reprezentativnu karijeru, a svoju je odluku priopćio na službenom internetskom portalu rukometnog prvaka Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je 35-godišnjak reprezentativnu karijeru započeo 2001. godine, sudjelovao na brojnim europskim i svjetskim prvenstvima te 2004. bio član momčadi koja je sudjelovala na olimpijskom turniru u Ateni.

“Prošlo je 15 godina otkako sam s velikim ponosom prvi put zapjevao “Zdravljicu” u reprezentativnom dresu i tako svaki put do 217. koji je bio moj posljednji. Tempo treninga, priprema, putovanja, utakmica, turnira i prvenstava na klupskom i reprezentativnom planu je teško uskladiti. Zato sam odlučio nastaviti karijeru samo u celjskoj 77-ici, a 20-ica sa slovenskim grbom ide na posebno mjesto, kakvo ima i u mom srcu”, izjavio je kapetan Celja za klupski internetski portal koji je s 43 pogotka bio treći strijelac momčadi ove sezone u EHF Ligi prvaka, gdje se celjski klub natjecao u skupini s hrvatskim prvakom PPD Zagrebom i osvojio sedmo mjesto.

Trener PPD zagreba Veselin Vujović ujedno je i izbornik slovenske reprezentacije koju je prvi put vodio na Europskom prvenstvu u Poljskoj, gdje su slovenski rukometaši osvojili posljednje mjesto u skupini C, u kojoj su igrali kasniji europski prvaci Nijemci i poraženi finalisti Španjolci. Žvižej je u tri nastupa na svom posljednjem EP-u postigao šest pogodaka. Slovenija će za mjesec dana nastupiti na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Malmoeu uz domaćina Švedsku, Španjolsku i Iran. Dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će nastup u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.