Rukometaši: Probili smo led i dalje će biti lakše

Pariz, 27.07.2024 - Utakmica rukometnog turnira Olimpijskih igara Pariz 2024 između reprezentacija Hrvatske i Japana. Na slici izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Hrvatski rukometaši pobijedili su Japan u dramatičnoj utakmici prvog kola olimpijskog turnira 30:29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednički pogodak zabio je Ivan Martinović u posljednjim trenucima utakmice.

Nakon dvoboja rukometaši su istaknuli važnost prve pobjede te se nadaju da je ovo dobar pokazatelj za nastavak turnira, posebno drugo poluvrijeme.

– Jako mi je drago što smo uspjeli pobijediti. Utakmica je bila jako teška, odvojili su se Japanci. Borili smo se do kraja, znali smo, ako ćemo odigrati na visokom nivou obranu, da ćemo ih stići. Uspjeli su se odvojiti na kraju prvog dijela, ali dobro smo krenuli u drugo poluvrijeme, vratili smo se i uspjeli pobijediti. Uvijek je otvaranje turnira teško, probili smo led i dalje će biti lakše, kazao je Lovro Mihić za HRT nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Preokrenuli smo srećom, očekivana prva utakmica. Japan je nezgodna reprezentacija, kaznili su našu nervozu, no drugo poluvrijeme je bilo fantastično, borili smo se, na kraju mislim i zaslužili pobjedu. Nadam se da ćemo dizati formu iz utakmice u utakmicu, dodao je Luka Cindrić.

– Nismo se snašli na njihovu brzinu u prvom poluvremenu, primali smo lake golove u napadu. Bili su brži i agilniji od nas, u drugom poluvremenu smo to preokrenuli, pojavili smo se na terenu, na kraju smo spretno i sretno pobijedili. Dobra opomena, ne opomena, ovo su Olimpijske igre i svaki protivnik je težak. Spretno smo pobijedili, sretni smo i nadam se dobro ušli u turnir, rekao je kapetan Domagoj Duvnjak.

– Velika pohvala za Ivana Martinovića, napad prije nije zabio, ali uzeo je stvar u svoje ruke u zadnjem napadu i to samo pravi vrhunski igrači mogu. Zaslužio je to, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.