Rukometaši umjesto ‘Iznad svih Hrvatska’ pod novim uzvikom u borbi za OI

Foto: fah

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom najveći je izazov ove godine. Naime, naša se reprezentacija, predvođena novim izbornikom Islanđaninom Dagurom Sigurdssonom, priprema u Zagrebu za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji se održava u Hannoveru. Podsjetimo, u četvrtak se našim reprezentativcima suprotstavlja vrlo neugodna Austrija, u subotu je na redu Njemačka, a u nedjelju selekcija Alžira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško, ali izvedivo

Na nedavnom Europskom prvenstvu Hrvatska je remizirala s Austrijancima dok smo protiv Njemačke uvjerljivo slavili. Njemačka je čak igrala polufinale rukometnog Eura. Za plasman na Olimpijske igre, koje se ovog ljeta održavaju u Parizu, Hrvatska mora biti među prve dvije reprezentacije u skupini.

Nažalost, Hrvatska je propustila prošle Olimpijske igre u Tokiju te je ovo bitka za povratak na veliku rukometnu scenu. Kad smo zadnji puta propustili Olimpijske igre, a bilo je to davne 2000. godine u Australiji, vratili smo se četiri godine kasnije i u Ateni postali Olimpijski pobjednici.

> RTL ne prenosi Olimpijske kvalifikacije u rukometu: Evo tko preuzima

Novi izbornik, novi uzvik

Novi je izbornik uveo i svoju novinu, igračima je nakon uvodnog govora predložio novi uzvik. Umjesto “Iznad svih Hrvatska”, igrači su se motivirali povikom “Berjast” što na islandskom jeziku znači “boriti se”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islandski trener je inače poznat kao veliki motivator te je svojedobno napisao knjigu “Vatra i led: Strast za uspjehom”. U navedenoj knjizi objašnjeno je kako je od mlade reprezentacije Njemačke stvorio prvaka Europe te kako su ga nazvali “rukometnim Pepom Guardiolom“.

Ako je Islanđanin Guardiola nadajmo se kako će Hrvatska pod njegovim vodstvom izgledati poput rukometnog Manchester Cityja. Prvi korak ujedno je i najvažniji. Ima li što veće za svakog sportaša od Olimpijskih igara?

Popis igrača za Olimpijske igre…

Islanđanin Dagur Sigurdsson objavio je konačni popis rukometaša za ovotjedne kvalifikacije za Olimpijske igre. Na put će povesti 21 igrača. Otpao je u posljednji trenutak vratar Filip Ivić zbog ozljede oka te je pozvan Kristian Pilipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je popis igrača koji će pokušati vratiti Hrvatsku tamo gdje joj je mjesto, na Olimpijske igre.

DOMINIK KUZMANOVIĆ, RK NEXE

MATEJ MANDIĆ, RK ZAGREB

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRISTIAN PILIPOVIĆ, KADETTEN SCHAFFHAUSEN

MARIN JELINIĆ, OTP BANK PICK SZEGED

LOVRO MIHIĆ, SPR WISLA PLOCK

FILIP GLAVAŠ, RK ZAGREB

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIO ŠOŠTARIĆ, OTP BANK PICK SZEGED

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.