Rukometaši završili prvi dio priprema: Moramo u potpunosti biti spremni za tešku utakmicu na otvaranju

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je s prvom fazom priprema za Euro u Poljskoj. Europsko rukometno prvenstvo održava se od 15. do 31. siječnja 2016. godine, a hrvatski rukometaši od 1. siječnja počinju s drugom fazom priprema kada je pozvano 20 igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik Željko Babić nakon priprema u Ivanić Gradu koristio je 15 igrača, a naknadno su se pridružili Vuglač, Brozović, Šime Ivić i Obranović.

Babić se osvrnuo na prvi dio priprema te je najavio nastavak rada i treninga za odlazak u Poljsku.

“Zadovoljan sam onime što su igrači pokazali. Radili smo više na fizičkoj pripremi zbog odsustva tri, četiri igrača koji su dobili poštedu i koji će nam se priključiti 1. siječnja. Važno je da su Marko Mamić i Igor Karačić dobro i da će normalno trenirati u drugom ciklusu priprema. Isto tako, Luka Šebetić koji je imao pauzu od tri tjedna, trenirao je u maksimalnom trenažnom opterećenju. Marko Kopljar je radio po individualnom programu i nadamo se da će već 2. siječnja početi trenirati s momčadi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga faza priprema počinje već 1. siječnja i to u 19 sati, dakle odmora nema: “To je znak u kojem pravcu moramo ići jer ne treba gledati na to da je praznik već da nam je potreban rad i da bez odricanja u životu nema uspjeha.“

Reprezentacija će se okupiti u popodnevnim satima u Zagrebu od kuda će ponovno krenuti put Ivanić-Grada gdje će biti sve do odlaska na Europsko prvenstvo 13. siječnja.

“Najvažnije je da imamo dobru atmosferu, da su igrači angažirani, predani, da su pokazali veliku želju i da kada je bilo teško nisu odustali. Sve je pod kontrolom. Nastavljamo 1. siječnja po programu, a prvi trening je već u 19 sati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do odlaska na Europsko prvenstvo u Poljskoj, hrvatska reprezentacija odigrat će četiri utakmice. Dvije će biti zatvorenog tipa na kojima će igrati međusobno, dok će dvije biti protiv reprezentacije Slovenije. Prva utakmica protiv Slovenaca na rasporedu je 8. siječnja u 19 sati u Ivanić-Gradu.

„Čekaju nas četiri testne utakmice, dvije međusobno i dvije protiv Slovenije. Zvali smo nekoliko igrača koji su na širem popisu da budu koliko, toliko u trenažnom procesu ako, ne daj Bože, bude kakvih ozljeda te da budu spremni ići u Poljsku. Taktički ćemo se pripremati za Norvešku i Island kroz dvije testne utakmice 4. i 5. siječnja. Drugu momčad vodit će suradnik Petar Metličić. U prvoj utakmici pokušat ćemo simulirati četiri, pet kretnji Norvežana koje su nam već radili na kvalifikacijskim utakmicama, a u drugoj ćemo pokušati simulirati specifičnu obranu Islanda kako nas ne bi mogli iznenaditi. Iskustvo mi govori da je prva utakmica uvijek najteža bez obzira s kim igrali. Reprezentacija Bjelorusije možda ne spada u top deset, ali imaju vrlo kvalitetne igrače i mogu iznenaditi protivnika ako nije spreman. Moramo u potpunosti biti spremni za tešku utakmicu na otvaranju“, rekao je izbornik Babić.

Na drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo u Poljskoj pozvani su:
1. Mirko Alilović – MVM Veszprem
2. Ivan Stevanović – PPD Zagreb
3. Filip Ivić – PPD Zagreb
4. Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce
5. Antonio Kovačević – PPD Zagreb
6. Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce
7. Zlatko Horvat – PPD Zagreb
8. Ilija Brozović – HSV Hamburg
9. Krešimir Kozina – SG Flensburg-Handewitt
10. Marino Marić – MT Melsungen
11. Marko Kopljar – Barcelona
12. Mario Vuglač – Lekhwiya SC
13. Domagoj Duvnjak – THW Kiel
14. Igor Karačić – Vardar
15. Luka Cindrić – Vardar
16. Domagoj Pavlović – PPD Zagreb
17. Marko Mamić – Dunkerque HB Grand Littoral
18. Ivan Slišković – MVM Veszprem
19. Jakov Gojun – Füchse Berlin
20. Luka Šebetić – PPD Zagreb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.