Rusija se žali: ‘Odluka o isključenju nepravedna’

rusija
epa08730129 Aleksandr Sobolev (C-L) of Russia scores a goal during the international friendly soccer match between Russia and Sweden at VTB Arena in Moscow, Russia, 08 October 2020. EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ruski nogometni savez u ponedjeljak je osudio “diskriminatornu” mjeru isključenja svoje reprezentacije sa Svjetskog prvenstva 2022. kao reakciju na invaziju Rusije na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručili su da se “u potpunosti ne slažu s nepravednom odlukom FIFA-e i UEFA-e da suspendiraju ruske momčadi”.

Vjeruje da će ova mjera “imati diskriminirajući učinak na veliki broj nogometaša, trenera, klubova i reprezentacije, na milijune ruskih i stranih navijača”.

Savez je poručio da “zadržava pravo osporiti ovu odluku FIFA-e i UEFA-e u skladu s međunarodnim sportskim pravom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ruska nogometna reprezentacija je izbačena iz doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2022., a suspenziju reprezentacija i ruskih klubova “do daljnjega” kao reakciju na invaziju Ukrajine, FIFA je objavila u zajedničkom priopćenju s UEFA-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.