Ruska reprezentacija u ritmičkoj gimnastici osvojila peto uzastopno olimpijsko zlato

Foto: fah

Ruska reprezentacija u ritmičkoj gimnastici opravdala je status favorita i na Igrama u Rio de Janeiru osvojila peto uzastopno olimpijsko zlato u ekipnom višeboju koji je u programu OI od Atlante 1996. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruskinjama je zlato pobjeglo samo na tim Igrama, gdje su slavile Španjolke koje su i u Rio de Janeiru bile najozbiljnije konkurentice četverostrukim olimpijskim pobjednicama. Španjolske gimnastičarke su dobile bolju ocjenu za vježbu s pet vrpci, ali su Ruskinje uspjele nadoknaditi zaostatak u vježbi s tri čunja i dva obruča te na kraju osvojiti zlato ispred reprezentacije Španjolske.

Foto: fah
Foto: fah

Brončano odličje osvojile su bugarske gimnastičarke koje su imale istu ukupnu ocjenu u finalu kao Španjolke, ali su se morale zadovoljiti broncom, jer je Španjolska imala najbolji rezultat u kvalifikacijama.

Ritmička gimnastika – ekipni višeboj:
1. RUSIJA
V. Birjukova/A. Bliznjuk/A. Maksimova/A. Tatareva/M. Tolkačeva 36.233
2. ŠPANJOLSKA
S. Aguilar/A. Gavezou Castro/E. Lopez/L. Mohedano/A. Quereda 35.766
3. BUGARSKA
R. Kamberova/Lj. Kazanova/M. Maevska/C. Najdenova/H. Todorova 35.766
4. ITALIJA
M. Centofanti/S. Lodi/A. Maurelli/M. Pagnini/C. Patriarca 35.549
5. BJELORUSIJA
H. Dudženkova/M. Kadobina/M. Kacjak/V. Piščelina/A. Cicilina 35.299
6. IZRAEL
Y. Filo/A. Koševackij/J. Levina/K. Lihvar/I. Mayrin 34.549
7. UKRAJINA
O. Dmitraš/J. Gomon/O. Gridasova/V. Gudim/A. Vozniak 34.282
8. JAPAN
K. Yokota/S. Noshitani/S. Sugimoto/R. Matsubara/A. Hatakeyama 34.200

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.