Sad je i službeno: Prvi veliki nogometni transfer u doba korone, cijena 60 milijuna eura

Foto: fah

Argentinski napadač, Mauro Icardi, trajno je prešao u redove PSG-a, inače, francuskog prvaka, koji je ove sezone postao prvak za zelenim stolom. Naime, francuska liga jedina je jaka europska liga koja je dekretom odlučila okončati sezonu, a nogometa u toj zemlji navodno neće biti do rujna.  Inter je vijest o definitivnom prelasku Icardija u PSG potvrdio objavom na svom internetskom portalu. Istovremeno su Parižani objavili da su sa 27-godišnjim argentinskim napadačem potpisali ugovor do ljeta 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Klub zahvaljuje igraču na šest sezona koje je proveo s nama i želi mu sve najbolje u nastavku profesionalne karijere”, navodi se u priopćenju Intera, za koji igra i hrvatski reprezentativac, Marcelo Brozović.

Podsjetimo, u šest sezona igranja za Inter Icardi je odigrao 219 službenih utakmica u kojima je postigao 124 pogotka te u dvije sezone (2014./15. i 2017./18.) bio najbolji strijelac talijanske Serie A.

Icardi je u rujnu 2019. došao u PSG na posudbu, a u prošloj je sezoni za Parižane postigao 12 pogodaka u prvenstvu te još tri u francuskom Liga kupu. Francusko prvenstvo je prekinuto, a PSG je proglašen prvakom, što je Icardiju prvi trofej u seniorskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šest utakmica u Ligi prvaka Icardi je pet puta zatresao mrežu, a PSG je jedna od četiri momčadi koje su osigurale plasman u četvrtfinale prije prekida natjecanja zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, piše portal gol.hr.

Iako je pandemija koronavirusa na koliko – toliko razumnu mjeru svela cijene nogometaša ipak će prema pisanju talijanskih i francuskih medija PSG Interu platiti 60 milijuna eura na ime odštete za igrača koji je s milanskim klubom imao ugovor do ljeta 2022. godine.

PSG je klub koji je poznat po silnom razbacivanju novaca kad su transferi nogometaša u pitanju. Naime, svojedobno su iz Barcelone doveli Neymara za cijenu od preko 200 milijuna eura, što je do danas rekordni transfer. Tome unatoč glavni cilj osvajanje Lige prvaka nisu ostvarili, naprotiv, nisu se finalu još uvijek ni približili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.