(FOTO, VIDEO) Sandra Perković ušla u povijest: Peti puta zaredom europska prvakinja u bacanju diska

Foto: fah

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) u subotu je na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju s hitcem od 67,62 metara, te je tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, sa pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59,09 metara, pa 59,97 m. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju bacila 67,62 metara i time je osigurala još jedno zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemica Nadine Müller, koja je bila vodeća do pete serije, osvojila je srebro sa 63,00 metara, a njena sunarodnjakinja Shanice Craft (62,46 m) bila je brončana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.