Scolari istaknuo da mu je ovo najgori dan u životu, ali da nije kraj svijeta

Foto: fah

Nakon katastrofalnog poraza 1-7 od Njemačke, brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari istaknuo je da je ovo najgori dan u njegovu životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je najgori dan u mojem životu i za ovaj težak poraz preuzimam odgovornost. Molim brazilski narod da nam oprosti. Pokušali smo sve što smo mogli, ali u šest minuta primili smo četiri gola. Unatoč svemu ovo nije kraj svijeta”, rekao je Scolari.

“Što se tiče postave, ne žalim zbog svog izbora. Nismo izgubili zbog izostanka Neymara. Nema smisla misliti da bi bilo drugačije da smo imali Neymara. Sve se je događalo tako brzo da nismo mogli ništa poduzeti. Nakon prvog gola svima se smračilo, izgubili smo kontrolu i uhvatila nas je panika. Nakon susreta razgovarali smo s Nijemcima i oni su nam kazali da ni njima nije jasno kako se sve odvijalo tako brzo i tako loše po nas. Oni su odigrali svoju najbolju utakmicu na ovom SP-u, a mi svoju najgoru, i u tome je razlika”, napomenuo je Scolari.

Komentar na jučerašnji poraz brazilske nogometne reprezentacije imale su mnoge brazilske osobe iz javnog života, ali i brazilska predsjednica Djilma Rousseff koja je ipak uputila riječi podrške: “Ovo je vrlo tužna noć za sve Brazilce. Suosjećam s navijačima i igračima. Ali, nećemo odustati. Brazilci, podignite se, obrišite prašinu i krenite naprijed”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tragično? Ne, nije, ovo je prije patetično. Poraz iz 1950. je bio tragičan, ovo je bila komedija”, smatra brazilski pisac Mauricio Savarese dok bivši brazilski reprezentativac Juninho tvrdi kako će se Brazil od jučerašnjeg poraza teško oporaviti.

“Mislim da će se neki igrači oprostiti od nacionalnog dresa, no sada ne treba kritizirati igrače. Nijemci su nam napravili poduku iz nogometa na terenu, a mi sada moramo naučiti osnove modernog nogometa”, istaknuo je Juninho.

“Teško je objasniti kako je došlo do ovoga. Očito u brazilskome nogometu moramo početi ispočetka jer i malu djecu pogrešno uče kako se igra moderni nogomet”, smatra pak Rivaldo, također bivši brazilski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši brazilski reprezentativac Cafu nakon katastrofalnog poraza 1-7 od Njemačke došao je u svlačionicu domaćina da utješi igrače, ali ga je izbacio predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Jose Maria Marin.

“Došao sam u svlačionicu utješiti momke, jer im je u tim trenucima bila potrebna podrška. Nisam došao radi samoreklame, meni to nije potrebno. No, predsjednik Saveza Jose Maria Marin rekao mi je da ne želi nepoznate ljude u svlačionici. Ja sam mu odgovorio da nisam stranac, ali nisam se želio raspravljati, pa sam izašao. Praktično me izbacio iz svlačionice”, izjavio je Cafu, koji je bio svjetski prvak sa Brazilom 1994. i 2002., i koji je za “Selecao” odigrao 142 utakmice.

Najpoznatiji brazilski TV komentator Galvao Bueno smatra pak kako je jučerašnja utakmica najveća senzacija u 84 godine otkada se igra svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je to 10 minuta potpune pomrčine za sve Brazilce. Tako ne može igrati jedna momčad u polufinalu svjetskog prvestva”, kazao je Bueno.

Mišljenje o brazilskom nogometu i utakmici imali su i brojni strani nogometaši i treneri, a bivši vratar Njemačke Oliver Kahn smatra kako su se Brazilci emocionalno raspali od vlastitih i tuđih očekivanja.

“Ne znam kako će brazilski igrači ovo preživjeti. Plakali su prije utakmice, a plakali su i nakon utakmice”, rekao je Kahn dok je bivši škotski reprezentativac Alen Hansen rekao kako je jučerašnji dvoboj bilo pravo poniženje za brazilski nogomet.

“U povijesti nogometa dosad nije bilo slične utakmice. Način na koji su se oni branili bilo je četiri razine ispod najgoreg. David Luiz je trebao biti vođa momčadi, a on je prvi napustio brod koji tone”, smatra Hansen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U gotovo pola stoljeća koliko pratim nogomet, nikad nisam vidio ništa sličnog ovome večeras”, rekao je pak bivši engleski igrač Gary Lineker, izbornik SAD-a Juergen Klinsmann izjavio je pak kako je ponosan što je Nijemac i što je Njemačka ispisala povijest.

No, najteže je ipak bilo brazilskim reprezentativcima, a posebno vrataru Juliu Cesaru koji je primio 7 pogodaka.

“Sada ćemo otići kući, svojim obiteljima jer mislim da nas u ovom trenutku samo oni u Brazilu vole”, rekao je Cesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.