SDP-ovci relativiziraju uvrede na račun Janice Kostelić, Bojan Glavašević poručuje: ‘Dužnosnici nisu svete krave, hapsiti ljude, to je staljinizam’

Foto: Snimka zaslona

Praktički prije nekoliko sati najbolja hrvatska sportašica svih vremena, danas državna tajnica za sport, Janica Kostelić, brutalno je verbalno napadnuta u Supetru na Braču. Skupina huligana, koji su navodno pripadnici Torcide, brutalnim uvredama okomila se na hrvatsku sportsku ikonu. Uvrede koje su tom prigodom izrečene nije pristojno ponavljati, pa čak ni djelomično citirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo cijela Hrvatska osudila je ovaj skandalozni, sramotni čin, međutim, dio medija i dio politike opravdava uvrede na račun Janice Kostelić te kritizira činjenicu da je policija promptno reagirala i prema nekim informacijama privela 12 sudionika tog sramotnog i primitivnog čina. Najdalje u relativizaciji napada na Janicu otišao je donedavni strateški partner HNS-a, inače danas koalicijskoj junior partner Plenkovićevog HDZ-a, SDP.  Bolje rečeno jedan dio dužnosnika te stranke, radi se o dužnosnicima koje javnost percipira kao ”Milanovićevce.’

“Riječi i neprimjerene uvrede koje su upućene Janici Kostelić, državnoj tajnici u Vladi Republike Hrvatske ne mogu prihvatiti kao primjeren način komunikacije niti ih opravdati činjenicom da kao državna tajnica, a prije toga pomoćnica ministra, u svom resoru nije napravila ama baš ništa. Ali činjenicu da je zbog tih riječi privedeno 12 osoba, mogu još manje. Očito je da je bilo dovoljno 48 sati od izbora novog ministra da milicijski mentalitet ponovno zavlada u MUP-u”, napisao je u statusu na Facebooku saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin.

U istom je tonu komentirao i Arsen Bauk, šef kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru, koji se također oglasio na Facebooku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Predragu Matiću su upućivane i teže uvrede pa se nikog nije hapsilo zbog toga.”

No, reakcija Bojana Glavaševića ipak je bila najradikalnija.

“U svjetlu hapšenja za lèse-majesté Snježne kraljice, podsjetio bih na ovo. Policajac je stajao kraj mene i slušao uvrede državnog dužnosnika. Nije reagirao prema počinitelju. I sasvim ispravno je postupio. Neki građani s političarima žele selfie, neki ih žele vrijeđati. Oboje dolazi s javnom dužnosti. Dužnosnici nisu svete krave. I ne smiju biti. Hapsiti 12 ljudi zbog uvrede? Za stranku koja komunizam smatra gorim zlom od fašizma, španjolske gripe i udara asteroida u Zemlju, postupci HDZ-a prilično liče na staljinizam. Užasno mi je žao što je Janica Kostelić doživjela uvrede. To je ispod svake razine. Naslušao sam ih se i previše i zaista znam kako joj je. S uvredama se trebamo obračunavati kulturom i obrazovanjem, a ne pendrekom. Jer ovo je RH, ovo je EU, a ne npr. Tajland. Toliko”, napisao je u seriji objava na Twitteru kontroverzni saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.