Sve se srušilo u nekoliko sekundi, na redu je novi početak: Odlučni bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić!

Foto: fah

Bivši hrvatski rukometni izbornik Željko Babić s reprezentacijom je prije koji mjesec osvojio četvrto mjesto na svijetu, nažalost, to je u Hrvatskoj ocijenjeno kao neuspjeh, zbog čega je i morao otići. Nije Babić otišao daleko, tek do Slovenije. Naime, bivši izbornik predstavljen je kao novi trener Gorenja iz Velenja. Tom je prilikom otkrio koje su mu ambicije u novom klubu, Babić je na prekretnici. Tko zna koga i kamo putevi mogu odvesti, možda se jednog dana Babić vrati na ”najdražu” mu hrvatsku klupu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Željko Babić ne sanja, barem to ne čini javno, više o europskim i svjetskim titulama, mada želi trofeje, ne razbacuje se velikim riječima, no, zato nije ništa manje odlučan nego prije koji mjesec kad je s Hrvatskom rušio moćnu Španjolsku i bio na sekundu – dvije do svjetske medalje. Koliko samo znači sekunda u životu jednog čovjeka najbolji je primjer bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije koji danas ima cilj, ili želju, posve svejedno, razuvjeriti one koji misle da kao trener i nije baš bio uspješan. Samo su sekunde Babića dijelile od gubitnika do heroja, takav je sport.

Naime, na predstavljanju Babić je između ostaloga rekao kako je sretan i počašćen činjenicom da će biti dio kluba s takvom velikom rukometnom tradicijom.  “U Velenje dolazim s dva cilja, prvi je osvajanje trofeja, a drugi razvijanje igrača za slovensku reprezentaciju. Nadam se da će na Euru u Hrvatskoj igrati bar dva igrača iz Gorenja”, rekao je Babić te je na kraju zaključio predstavljanje uz kratku zahvalu: “Želio bi se zahvaliti svima u klubu, jer su mi dali priliku pokazati što sam sposoban kao trener…”

Umjesto Željka Babića klupu hrvatske rukometne reprezentacije preuzeo je legendarni Lino Červar, uspješni trener koji je u prvom desetljeću 21. stoljeća s Hrvatskom ostvario nezaboravne rezultate, osvojio i čak dva zlata, olimpijsko i svjetsko. Navijači su oduševljeni dolaskom Červara, iako većina navijača nije bila za otkaz Željku Babiću i njegovim prvim suradnicima Petru Metličiću i Ivanu Baliću, bivši igračima koji su baš s Červarom i u Červarovo vrijeme žarili i palili svjetskim rukometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.