Senzacionalna hrvatska skijašica Zrinka Ljutić svjetska juniorska prvakinja

ljutić
Foto: fah

Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić svjetska je juniorska prvakinja u slalomu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska skijašica je u kanadskoj Panorami odvezla sjajne dvije vožnje, bila je najbrža s tri stotinke prednosti nakon prve, dok je u drugoj imala drugo najbolje vrijeme, no nijedna izravna konkurentica nije bila blizu i bilo je to više nego dovoljno za završni rezultat 1:39.88, odnosno 84 stotinke prednosti pred srebrnom Njemicom Emmom Aicher.

Brončanu medalju osvojila je sa sekundom i 21 stotinkom zaostatka Šveđanka Moa Bostroem Mussener.

Ovo je prvo hrvatsko žensko zlato na FIS-ovom svjetskom juniorskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad su medalje na juniorskim svjetskim smotrama za Hrvatsku osvajale Janica KostelićAna Jelušić i Nika Fleiss u ženskoj, te Istok Rodeš i Elias Kolega u muškoj konkurenciji, no od svih hrvaskih predstavnika na pobjedničkom postolju samo je Rodeš dosad bio na najvišoj stepenici nakon što je uzeo zlato 2016. godine u Sočiju, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.