Serena Williams i Lucie Šafarova u finalu Roland Garrosa!

Foto: fah

U finalu turnira tenisačica na ovogodišnjem Roland Garrosu igrat će Čehinja Lucie Šafarova i prva igračica svijeta Amerikanka Serena Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šafarova (28) je u polufinalu nadigrala pobjednicu iz 2008., Srpnkinju Anu Ivanović sa 7:5, 7:5, te tako ostvarila najveći uspjeh u karijeri, jer će u subotu po prvi puta zaigrati u finalu nekog “grand slam” turnira, dosadašnji najbolji rezultat bilo joj je polufinale Wimbledona prošle godine.

French Open tennis tournament at Roland Garros
Serena Williams je u drugom polufinalu nadigrala Švicarku Timeu Bacsinszky sa 4:6, 6:3, 6:0. Williams je u Parizu u lovu na svoj 20. “grand slam” naslov u pojedinačnoj konkurenciji, te treći u Roland Garrosu, nakon 2002. i 2013., a protiv Bacsinzsky je po četvrti put ove godine u Parizu pobijedila nakon što je izgubila prvi set.

Protiv 26-godišnje Švicarke je imala set i “break” zaostatka, gubila je sa 2-3 u drugom setu, ali je potom osvojila svih sljedećih 10 gemova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roland Garros, tenisačice, polufinale:
Serena Williams (SAD/1) – Timea Bacsinszky (Švi/23)  4:6, 6:3, 6:0
Lucie Šafarova (Češ/13) – Ana Ivanović (Srb/7) 7:5, 7:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.